Bugün de Pas…

Birçok parti tüm ilçe ve belde adaylarını açıklamış ve epey de yol almışken, Ak Parti Elazığ'da henüz resmi olarak adaylarını açıklamadı.

Bugün de Pas…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haftalar önce medyaya sızan listeyi önce kabullenmeyip ardından reddeden bir açıklama yapan Ak Parti İl Başkanlığı’ndan  yeni bir açıklama gelmedi. Kısaca Ak Parti bugünü de pas geçti.

İsim listesinin YSK’ya son teslim tarihi olan 20 Şubat’a 18 gün kala halen  bir  sesin duyulmadığı Ak Parti’de dananın kuyruğunun bu hafta sonu kopacağı,  ilçe ve belde adaylarının açıklanacağı ifade ediliyor.

Açıklanacak liste ile daha önce  kulislere sızan listenin aynı olacağı ifade edilirken bir ilçe ve beldede  kaynayan kazanlar sebebiyle bu sürenin uzadığını dile getiren siyasi gözlemcilerin ne kadar doğru tespit yapabildiklerini de bir iki gün içinde görmüş olacağız.

Listenin resmen açıklanmasının ardından bazı mahfiller tarafından hedefe;  açıklanan aday değil, bu adayın arkasındaki siyasi irade ve bunun temsilcisi olan majör isim konmuş olacak.  Ve muhtemeldir ki adaylardan çok perde gerisindeki kahraman yıpratılmak istenecek.

Ancak bu da çok yeni değil Elazığ siyaset geleneğinde. Birkaç gün konuşulup unutulacak ve herkes kendi safını sıklaştırmanın gayretini ortaya koyacak. Günün sonunda tartışmalı aday kazanırsa onu aday gösteren perde arkasındaki isim kahraman, kaybederse hain olacak.  Tıpkı savaşta generallerin düştükleri konum gibi.