Budama Kursu Bekliyoruz

İlkbahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde az bir bağ ve bahçesi olanlarda tatlı bir telaş var. Hafta sonu yasağının da kalkmasıyla birlikte hafta sonunu iple çeken halkımız, eline geçirdiği bir budama makası ile bilip bilmeden hoyratça giriyor ağaçların arasına ve bilinçsizce budama yapıyor.

Budama Kursu Bekliyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda geçtiğimiz günlerde Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslenmiş ve konu ile ilgili herkesin katılabileceği kurslar düzenlenmesini önermiştik.

Bu önerimizin ardından Tarım İl Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarında köylülerimize yönelik uygulamalı budama eğitimlerinin verildiğini gördük ve oldukça memnun olduk.

Birçoğu uzman yerine kendi budamalarını yapan köylülerimiz yanında şehirde ikamet edip de hafta sonları bu işlem için bağa-bahçeye gidenler için de şehir merkezinde uygun alanlarda eğitim verilmesinin de faydalı olacağını umuyor ve bekliyoruz.

Çünkü herkesin hafta sonu 400-500 TL yevmiye ile işin uzmanından hizmet alma gücü ve çevresi yok. İlgili müdürlükler kısa süre içerisinde bu tür eğitimlere başlarlarsa vatandaş bilinçli budamayı öğrenecek ve 500 kg üzüm aldığı bağdan 2.500 kg üzüm hasat edecek.