Bu Yöntem İle Ev Balkonları Bahçeye Dönüyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Seyit Ticaret Tarım Ürünleri Toptan Perakende İşletmecisi Serhat Çetintaş,'Fide satışlarımıza ilgi oldukça fazla bireysel talep günden güne artmakta.Balkon ve bahçesinde kendi ürünlerini yetiştirmek isteyen vatandaşlar, domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, maydanoz, kabak, kavun, karpuz ve çilek fidelerine yoğun ilgi göstermekteler. Sıcak mevsimlerde evlerimizin en keyifli ve an aktif yaşam alanları olan balkonlarımız masa sandalye atıp yavan bir oturma alanı oluşturmaktan çok daha fazlasını hak etmiyor mu'dedi.

Bu Yöntem İle Ev Balkonları Bahçeye Dönüyor

"RENGARENK VE MİS KOKULU ÇİÇEKLER"

Serhat Çetintaş,”Muhteşem bir dış mekân dekorasyonu için en vazgeçilmez tasarım unsurunun ne olduğu aslında hepimizin malumu: Elbette çiçekler! Çiçeksiz bir balkon ya da bahçe keyfi düşünülemez. Küçük bir balkonunuz da, geniş bir bahçeniz de olsa, bahar aylarında yapmanız gereken ilk şey birbirinden güzel ve renkli çiçekler edinmek ya da ekmektir pek tabii ki. Çiçekleri bu örnekteki gibi bahçenin ana karakterini belirleyen esas unsurlar haline getirerek bol bol da kullanabilirsiniz, ki bu yazın oturma alanınızın çiçek kokuları ve ferahlıkla dolmasına neden olur; daha yalın ve açık bir yaşam alanı için daha seyrek bitkiler de kullanabilirsiniz. Ancak siz siz olun, renkli ve neşeli bir yaz için balkonunuzu ya da bahçenizi mutlaka çiçeklendirin! 

Toprak ve tarımla ilgilenmenin çok farklı bir duygu olduğuna dikkat çeken Çetintaş,“Artık herkes büyükşehirlerde yaşıyor. Tarla, bağ, bahçe, ekim ve dikim gibi faaliyetler unutulmaya başlandı. Evde küçük bir balkonunuz bile varsa buradan alıp dikeceğiniz bir fide hem çocuğunuz hem kendiniz için psikolojik ve ekonomik açıdan çok faydalı” derken, kendi üretimini yapmak isteyenler için de sebze fidelerinin fiyatının çok uygun olduğunu ifade etti.

Bu Yöntem İle Ev Balkonları Bahçeye Dönüyor
Bu Yöntem İle Ev Balkonları Bahçeye Dönüyor
Bu Yöntem İle Ev Balkonları Bahçeye Dönüyor