Bu Yaz Sıcak Geçecek!

Bu yaz her anlamda sıcak geçecek. Bu sıcaklık sadece havanın sıcaklığı ve yakıcılığı ile sınırlı kalmayacak. Şimdilerde başlayan bunaltıcı  ve insanı hayattan bezdirici  sıcaklıklara, gündemin sıcaklığı da eklenecek.

Bu Yaz Sıcak Geçecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem de öyle böyle değil..  Ciddi, yakıcı bir sıcaklık. Hem ülkeleri hem de tüm insanlığı etkileyecek ve belki dünyanın dengesini değiştirecek bir sıcaklık.

“Artık sıcak ve konvansiyonel savaşlar bitti ve soğuk savaş dönemine girildi”  tezi de eskidi ve Rusya-Ukrayna savaşıyla geri döndü.

Ortadoğu’da ve özellikle ülke sınırlarımız etrafında birçok devletin zinde güç ve yığınakları var. Bununla bağlantılı  günün birinde bir zafiyetimizi yakalayıp ülkemiz toprakları üzerinde planları var.  Akdeniz’de suların durulmadığı ve her gün bir başka krizin yaşadığı sıcak gündem var. Bunlarla birlikte hemen her gün yeni bir rezalet ve insanların ciddi tepkisine sebep olan ahlaksızlık görüntüleri var.

Hepsinden önemlisi de nerede ve ne zaman kitlesel bir tepki ve eyleme dönüşeceği kestirilemeyen ve fakat birilerinin şiddetle arzu ve murat ettikleri göçmen karşıtlığı kaynaklı Gezi benzeri projeler var…

Bunlarla birlikte artan enflasyon sebebiyle alım gücü sıfırlanan, çocukları ve eşi bir şey isteyecek diye evine gitmekten korkan insanlar, yanan mutfak ve yitip giden aile ve hayatlar var…

Tüm bunların yaşanma potansiyeli bulunan bir yaz mevsimine giriyoruz ve ciddi ciddi endişeliyiz.

Yazın sıcaklığı ile gündemin sıcaklığının ülkeyi yangın yerine dönüştürmemesi için hepimize ama en çok da yetkililere görev düşüyor.

Bu yazı, vukuatsız ve  mevsimsel sıcaklıklarla atlatıp sonbahara  selametle ulaşmak gibi de bir ümidimiz ve arzumuz var…