Bu üründe okkalı zam bekleniyor: Uzman görüşü dehşete düşürdü!

Zeytinyağı alanında yaşanan üretim sıkıntıları sektör temsilcilerini vatandaşları uyarmaya itiyor. Bu sene yaşanan doğal afetler sonucunda zeytinyağı fiyatları önümüzdeki günlerde oldukça büyük aratacağa benziyor.

Bu üründe okkalı zam bekleniyor: Uzman görüşü dehşete düşürdü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zeytinyağı ücretlerinin önümüzdeki günlerde fahiş rakamlara ulaşacağı tahminleri sektör temsilcileri tarafından çok ciddi uyarılar yapılarak bildiriliyor.

Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde bu sene yaşanan sel felaketinden ve iklim olaylarından sonra zeytinyağı fiyatlarının artacağı belirtilirken buna sebep olarak da üretimde yaşanan aksaklık ve olumsuzluklar gösteriliyor. Sektör temsilcileri vatandaşları önümüzdeki günlerde zeytinyağına gelecek olan zamma karşı şimdiden uyarıyor. İşte tüm detaylar…

Bu üründe okkalı zam bekleniyor: Uzman görüşü dehşete düşürdü!

Bu sene zeytinyağı üretiminin merkezi gibi görülen Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde yaşanan sel felaketi ve üzerine bozuk hava koşulları sebebi ile üretimde olumsuzlukların yaşandığı belirtildi. Bu sebeplere dayanarak da zeytinyağı üretiminde düşüşlerin olduğu belirtilerek bu durumun zeytinyağı ücretlerine zam olarak yansıyacağı bilgisi tüm kamuoyu ile paylaşıldı.

Bu üründe okkalı zam bekleniyor: Uzman görüşü dehşete düşürdü!

Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan konu ile olan açıklamalarına vatandaşı üzecek cümleler ile devam etti. Müslüm Okan zeytin veriminin düşmesinin yanı sıra fiyatların da yükselebileceğini açıkladı. Bu duruma bir misal vererek; örneğin, geçen yıl 20 litrelik bir zeytin tenekesinin fiyatı 2.500-3.000 TL ise, bu yıl bu rakamın 5.000 TL'ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, fırsatçılar da bu durumu kullanabilir. Üreticilerin "zeytin yok" demesi halinde, normalde 2.000 TL'ye satacakları tenekeleri, market sahipleri 2.000 TL'ye alıp 3.000-4.000 TL aralığında fiyatlarla tüketiciye sunabilirler ki bu da vatandaşların cebinden fazladan para çıkmasına neden olabilir. açıklamaları yapıldı.

kaynak: kamugündemi yazan-derleyen: taner özay date: 28.09.2023