Bu Türü Elazığ'da İlk Defa Görüldü Herkes Tedirgin 

Elazığ'da bir vatandaş tarafından görüntülendiği iddia edilen boynuzlu yılan, vatandaşları tedirgin etti.

Bu Türü Elazığ'da İlk Defa Görüldü Herkes Tedirgin 

Olay Alakacaya İlçesi Altıoluk köyünde meydana geldi. İddiaya göre, köy de yaşayan bir kişi otların arasında boynuzlu bir yılan olduğunu fark etti. Bunun üzerine cep telefonu ile o anı görüntüledi. Boynuzlarının keçi boynuzuna benzerliği ve devasa görüntüsü ile dikkat çeken yılanın görüntüsü kısa sürede sosyal medya da gündem oldu. 

Kısa sürede binlerce yorum olan yılan hakkında açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer,“Görüntünün nerede çekildiğini tam olarak bilmiyorum ama görüntü üzerinden yorum yapacak olursak, Bu yılanda bir anormallik var. Bu tür olaylara anomaliler diyoruz. Bu büyüklükte bir boynuz olmaz. Bu büyüklükte boynuz genelde dağ keçilerinde olur. Genlerinde bir şey var bu yılanın. Bu büyüklükte boynuzu olan yılan dünya litaratürün de yok. Boynuzları çengelleşmiş. Bu yılan kaç yaşındaki,sıcak ve kayalık bölge de olur. İran da da boynuzlu yılan var. Hatta bunun vücudunda ki pullar kalındır, sürünürken çıkrık ses çıkartırlar. Bu bir keçiye saldıracak güçte. Bu yılan farklı bir yılan, Türkiye’de bu yılan daha önce görülmemiştir. Bu yılan 8 metreden kısa değil. Boynuzun gelişmesi ile vücudunun kalınlığına bakıldığında bu yılan çok büyük olduğunu söyleyebilirim. 50 yıldır yaban hayatı ile uğraşıyorum, böyle bir yılan görmedim.”dedi.
Hakimiyet Haber Merkezinin yaptığı araştırmalar sonucunda ise görüntünün Türkiye’de çekilmediği ve sosyal medya da Alakacaya İlçesi Altıoluk köyü olarak dillendirildiği öğrenildi.