Bu Tren de Kaçmasın!

İlimizin turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi noktasında adeta çırpınan bir yayın kuruluşu olarak turistik Ankara-Tatvan tren seferlerinin başlatılması konusunda da çok sayıda haber ve değerlendirme yazıları yazdık.

Bu Tren de Kaçmasın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turistik tren seferlerinde Elazığ ve Palu’da makul süre mola verilmesiyle birlikte hem tanıtım hem de ticari alışveriş sayesinde  ekonomik katkı sağlanacaktı.

Bizlerin de heyecanlanmamıza  ve  Elazığlı olarak sevinmemize sebep olan bu tren seferleri, sıfır talep sebebiyle ertelendi ve hatta tümüyle iptal edilme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Vatandaş ve medya kurumları olarak yetkilerden özellikle ve ısrarla talep ettiğimiz bu güzel turistik seferlere hiçbir talep olmaması bizi hem hayrete düşürdü hem de üzdü.

Belki bayram tatili sonrasındaki bir tarihe gelmesi bunda olumsuz bir etken olabilir ama bu seferlerin başlatılması ve devam etmesi gerekiyor.

Bunun için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları gerektiği kadar şahsi bilet aldı ve bu önemli projeye katkı sağladı.  Bu aşamadan sonra en önemli sorumluluk Ankara’da bulunan Elazığ derneklerimiz ile önemli noktalarda görev yapan bürokratlarımıza düşüyor.

Bu dermek ve bürokratlarımız hızlı bir lobi ve tanıtım çalışması yaparak bu turistik trenlerin devamının gelmesi için ciddi bir sınav vermek ve başarmak zorunda. Elazığ’ı sevmenin halay çekip peynirli ekmek yemek olmadığını tüm derneklerimizin göstermesi lazım.

Tren fiyatları verilen hizmete göre oldukça makul ve seyahati de oldukça  zevkli ve heyecanlı.

Siyasilerden her konuda hizmet ve atak yapmalarını talep eden bizler, şimdi turistik tren seferlerinin başlatılması ve devamı noktasında önemli bir sınav veriyoruz.

Eğer birkaç ay sürecek bu tren seferlerini yaşatacak bir ilgi ve talep göstermez isek, bundan sonra siyasiler ve yöneticilerden de benzer bir talepte bulunma yüzümüz de kalmaz.

Sesimizi Ankara Elazığlılar Vakfı, ELFED, MARED başta olmak üzere tüm federasyon, vakıf, dernek ve hemşehri oluşumları duysun ve harekete geçsin ki bu tren de kaçmasın…