Bu Tabloyu Özlemiştik

Elazığ halkının siyasetçilerden beklediği birlik ve beraberlik nihayet sağlandı. Elazığ Valisi Başkanlığında yapılan kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile muhtarların davet edildiği toplantıya, Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, MHP milletvekili Semih Işıkver, CHP Milletveli Gürsel Erol ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları katılarak ilimizin problemlerini ve çözüm yollarını görüştüler.

Bu Tabloyu Özlemiştik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sorunlarının bizzat muhatapları ve çözmekle yükümlü kamu kurumlarının bir araya gelmesiyle çözüleceğini ve bunun “Şehir Masası”nın kurulmasıyla mümkün olacağını yıllardan beri dile getiren Hakimiyet Gazetesi’nin önerisi nihayet hayat buldu.

Bu Tabloyu Özlemiştik

HALK, TARTIŞMA YERİNE ÇÖZÜM BEKLİYORDU

Yıllardan beri milletvekillerinin polemik ve kısır tartışmalarından bıkan Elazığ halkı, karşılıklı atışma ve laf yetiştirme siyasetinin son bulmasını ve milletvekillerinin şehrin sorunlarına yoğunlaşarak ortak hareket etmesi ve birlikte hizmet ortaya koymasını bekliyordu.

MİLLETVEKİLİ NAZIRLI’NIN ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU

Halkın bu beklentilerini gören Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, tüm milletvekillerine çağrıda bulunarak şehrin problemlerinin görüşülmesi talebini olumlu bulunmuş ve ilk toplantı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilmişti.

Cumhur ittifakı milletvekillerinin katıldıkları bu toplantıya,  Ankara’daki siyasi görevleri sebebiyle katılamayacağını  ifade eden CHP Milletvekili Gürsel Erol, ikinci toplantıya ise mutlaka katılacağını açıklamıştı.

Bu Tabloyu Özlemiştik

ŞEHİR MASASI HAYIRLI OLSUN

Milletvekilleri ve il yöneticilerinin şehrin sorunlarını aynı masa etrafında görüşmek ve çözüm konusunda adım atmak maksadıyla düşünülen “şehir masası” ilk kez tüm unsurları ile toplandı.

Toplantıya Elazığ Valisi Ömer Toraman, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile kamu kurum yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Bu Tabloyu Özlemiştik

ŞEHİR ADINA UMUT VERİCİ 

Özellikle deprem sonrası birçok sorun yaşayan ilimizde bu sorunların yapılan çalışmaları ile ilgili toplantı, şehir halkında hem memnuniyet hem de umut uyandırdı. Sorunların çözümü noktasında hem iktidar hem de muhalefete mensup milletvekillerinin bir araya gelmesi ve ortak adımlar atma noktasında irade göstermesi Elazığ siyasetinde yeni bir sayfanın da açılmasını sağlamış oldu.

MHP MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: “DEPREM SONRASI ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİK”

Toplantı sonunda sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan MHP Milletvekili Semih Işıkver şunları paylaştı: “Valimiz Sn. Dr. Ömer Toraman başkanlığında İlimiz Milletvekilleri Sn. Erol Keleş, Sn. Ejder Açıkkapı, Sn.M.Rıdvan Nazırlı, Sn. Gürsel Erol ve İlimiz Belediye Başkanı Sn. Şahin Şerifoğulları ile birlikte merkez ve belde mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek, 2020 yılında meydana gelen Elazığ merkezli ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan çalışmalar ile ilgili Değerlendirme Toplantımızı gerçekleştirdik.”

Bu Tabloyu Özlemiştik

MİLLETVEKİLİ EROL: “BİRLİKTE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 

Şehir Masası toplantısının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sorunların güç birliği ile takipçisi olunacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Elazığ Valisi Sayın Ömer Toraman tarafından düzenlenen toplantıya AKP Elazığ Mv. Sn.Erol Keleş, AKP Elazığ Mv. Sn.Ejder Açıkkapı, AKP Elazığ Mv. Sn.Mahmut Rıdvan Nazırlı, MHP Elazığ Mv Sn.Semih Işıkver ve Elazığ Belediye Başkanı Sn. Şahin Şerifoğulları’nın katılımlarıyla muhtarlarımızla deprem felaketi sonrası yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları konuştuk. Yaşanan sorunların ve tüm çalışmaların hep birlikte takipçisi olacağız."

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: " DEĞERLENDİRME TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Toplantı sonrası bir açıklama da Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan geldi. Başkan Şerifoğulları sosyal medya hesabından şu cümleleri paylaştı: "Valimiz Sn. Dr. Ömer Toraman başkanlığında Milletvekillerimiz Sn. Erol Keleş, Sn. Ejder Açıkkapı, Sn. Mahmut Rıdvan Nazırlı, Sn. Semih Işıkver ve Sn. Gürsel Erol ile birlikte merkez ve belde mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek 2020 yılında meydana gelen Elazığ merkezli ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan çalışmalar ile ilgili Değerlendirme Toplantımızı gerçekleştirdik."

BİRLİKTEN HİZMET DOĞAR

Siyasilerin ve il yöneticilerinin kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve muhtarlarla yapacakları toplantılarda birçok soruna pratik ve acil çözümler bulunacağına inandıklarını dile getiren vatandaşlar, birlikten güç doğmakla birlikte siyasi birlikteliklerden de hizmet doğacağı görüşünü savunuyorlar.