Bu Sayılar Yetersiz

Sivrice İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından üreticilere 5 bin badem ve ceviz fidanı dağıtımı yapılmış.

Bu Sayılar Yetersiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Yunus Emre Vural'ın girişimleri ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nden temin edilen 5 bin badem ve ceviz fidanları düzenlenen törenle üreticilere ücretsiz olarak verilmiş. Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner’in de katıldığı ücretsiz fidan dağıtımı düşüncesi ve projesini alkışlıyoruz.

Alkışlıyoruz ama bu sayıları çok yetersiz buluyoruz. 50 köyü bulunan ve yetişmesi için uygun doğa ve iklimin olduğu Sivrice ilçesi için 5 bin badem ağacı çok az ve yetersiz.

Tek görevi doğayı ağaçlandırmak olan kurum ve kuruluşlar neden milyonlarca fidan üretip bunu ücretsiz dağıtmazlar anlamış değiliz.

Fidanları, üretici firmadan almaya gerek bırakmadan,  fidan üretim alan ve saha sorunu olmayan, gerektiğinde iş-kur ya da bakanlığın farklı  projelerinden eleman desteği alıp badem, ceviz, dut gibi artık endüstriyel ve stratejik olan milyonlarca ağaç yetiştirip bunu  her yıl halka ücretsiz vermeyi başaran bir  kurum  görmek istiyoruz artık.

Bunun için ecel terleri dökmeye de gerek yok. Bu konularda gayretli ve çalışkan bir müdür yardımcısı görevlendirip ve imkanları emrine seferber ederseniz nasıl başarılar elde edilir siz de görür ve mutlu olursunuz.

 Her işe, herkese ve her şeye yetişeyim diyerek her şeyi yarım ve eksik bırakmayı getiren yönetim anlayışı çok gerilerde kaldı. Birlikte başarmak için birlikte çalışmak ve ekibe güvenmek yeterli. Bu yapılmadığı sürece komik sayılacak miktarda baden ağaçları dağıtmakla övünmek durumunda kalırız ki bu da başarının göstergesi olmaktan çok uzak bir fotoğraf olur.