Bu Projeyi Elazığ'da İlk Bizden Duyacaksınız

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı   kuyumcuların vizyon projesi olacak çalışmalarını ilk Hakimiyet Gazetesi aracılığıyla duyurdu.

Bu Projeyi Elazığ'da İlk Bizden Duyacaksınız

 Başkan Çakmakcı uzun süredir yapmayı planladıkları Kuyumcukent projesi için gerekli somut adımları attıklarını ve önümüzdeki hafta Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar görüşerek proje için ciddi mesafe kat edeceklerini açıkladı.

Çakmakcı “Kuyumcukent projemizde geçtiğimiz ay ilk adımımızı atmıştık. Şu an görüşme aşamasındayız. MHP Elazığ Milletvekilimiz Semih Işıkver’in destek ve gayretleriyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile telefonda bir görüşme yaptık.  Önümüzdeki günlerde yeniden görüşme yapacağız.  Biz 30 dönümlük bir alana ücretini ödemek kaydıyla talip olduk. Talep edilen alanın düşürülmesini ve bize yardımcı olacaklarını söylediler. Kısmet olursa önümüzdeki hafta Ankara’da sayın bakanımız ile görüşme yapacağız” dedi.

Bu Projeyi Elazığ'da İlk Bizden Duyacaksınız

KUYUMCUKENT ŞEHRİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEK

Kuyumcukent projesinin Elazığ’a şart olduğunu dile getiren Çakmakcı “ İzzetpaşa Kuyumcular Çarşısı metrekare anlamında iş yerlerimiz çok küçük. Vatandaşlarımıza daha rahat ortamlarda hizmet etmek istiyoruz. Müşterilerimize daha geniş ve ferah ortamlarda hizmet vermek istiyoruz. Hükümet ve muhalefet kanadındaki milletvekillerimizden bize destek var. Özellikle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın projemiz için çok büyük destekleri var.  Öncelikle yer talebimizi gerçekleştirelim.  Yerimizi hazırlarsak yapım işi daha kolay olur. Kuyumcukent şehrin vizyonunu değiştirecek” diye kaydetti.

ALTIN VE DÖVİZDE SEÇİMLERE KADAR AŞIRI FİYAT ARTIŞI BEKLEMİYORUZ

Altın fiyatları stabil bir şekilde gidiyor.  Aralık ve ocak ayında 2 buçuk puan arttı.  Vatandaşlarımızın parası şuan faizde ve esnafların büyük bir çoğunluğu iş yapamıyor.  Özellikle bizim sektörde kimse parasını harcamıyor.  Bir mala talip olmayınca stabil bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tek faiz kararları gündeme gelecek. Önümüzdeki aylarda da seçimden dolayı bastırılmış fiyatlar var. Bu yüzden çok fazla fiyatlarda bir artış beklemiyoruz. Seçim sonrası verilen vaatler yapılan harcamalar bunların ekonomiye tabi ki zararları olacak. Bunlar vatandaşa maalesef zam olarak geri dönecek” diyerek sözlerini tamamladı.