Bu Polemik Dost Başına

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile CHP milletvekili Gürsel Erol arasında başlayan ve devam eden polemiğin ürünü olan ikinci okulun da ihalesi yapıldı.

Bu Polemik Dost Başına
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi deprem sonrası ilimizi  ziyaret eden CHP heyetine “depremden altı ay sonra gelip gezip gittiler, keşke bir okul yapsalardı bu şehre” cümleleri ile tepki gösteren Ak Parti milletvekili Metin Bulut’a cevap CHP milletvekili Gürsel Erol’dan gelmişti. Bu önerisinden dolayı Bulut’a teşekkür eden Erol,  “biz bunu gerçekten düşünemedik, doğrusu güzel bir teklif. Ben bunu CHP’li büyükşehir başkanlarıma taşıyacak ve okul yaptırmalarının takipçisi olacağım” demişti.

CHP’li Erol’un girişimleri önce İBB’den karşılık bulmuş, Elazığ Valiliğinin 6 ay cevap vermemesine rağmen yine Erol’un konuyu TBMM’ye taşımasıyla resmi yazışmalar yapılmış, ihale gerçekleştirilmiş ve Gazi MTAL’in temeli geçtiğimiz ay yine tartışmalı  bir şekilde atılmıştı.

Erol’un Ankara Büyükşehir Belediyesinden talep ettiği okul için de resmi prosedürler tamamlandı ve 16 derslikli okul ve spor salonu yaptırılması ile ilgili ihale ilana çıktı.

Buna göre ihale süreci 14 Aralık'ta tamamlanacak ve sözleşme imzalandıktan sonra 20 gün içerisinde okulun inşasına başlanacak. Okul yapım işi 240 günde tamamlanacak.

Üçüncü okul için de İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları devam ediyor. Süreç sonunda Ak Partili Bulut’un önerisi, CHP’li Erol’un girişimleri ile ilimiz üç okul kazanmış olacak.

Ak Parti hükümeti deprem sonrası ilimize onlarca okul yapsa ve hizmete açsa da yıllar sonra bile hafızalarda Bulut ve Erol’un şehre kazandırdıkları bu üç okul konuşulacak. Daha doğru bu isimler öncelikle bu hizmetleri ile anılır olacaklar.

Daha önce de bu konuda söylediğimizi  yineleyelim ve diyelim ki, böyle polemik her şehrin başına..

Polemik sonucu da olsa muhalefet-iktidar işbirliği ile hayata geçirilen bu projelerden dolayı her iki vekilimize de teşekkür edelim.