BU OLAYIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olay yerinde hayatını kaybeden Hurmanın ölümünün ardından can güvenliklerinin olmadığını belirten dernek başkanı Naim Doğan yaptığı açıklamada,'  Şavaklı

BU OLAYIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay yerinde hayatını kaybeden Hurmanın ölümünün ardından can güvenliklerinin olmadığını belirten dernek başkanı Naim Doğan yaptığı açıklamada,”  Şavaklı demek mücadele demek,hüzün demek,matem demek.Maalesef bugün Şavakta hüzün var, matem var ,acı var gözyaşı var.Bugün burada Şavak toplumunu üzen, derinden yaralayan elim bir cinayet olayını lanetlemek için toplanmış bulunmaktayız. 29.12.2016 Perşembe günü geçimini küçükbaş hayvancılıkla sağlayan üyemiz 35 yaşındaki Kenan HURMA kardeşimiz Kemaliye ilçesi, Karapınar Köyünde hayvanlarının barınması için kiraladığı köy merasında hayvanlarını otlatırken sabıkalı köy sakini bir cani tarafından sırtından vurularak kahpece katledilmiş, geride  iki çocuğu yetim bırakılmıştır. Üyemizin  köy muhtarlığı ile anlaşarak kiraladığı boş merayı otlatmasını hazmedemeyen cani onun canına kıymıştır.’’dedi.

Doğan;’’Çalışmaktan,üretmekten,ailesinin nafakasını  temin etmekten başka bir derdi olmayan Kenan kardeşimizin bu şekilde katledilmesi aşiretimizi derinden yaralamıştır. Şavak-Der olarak kahpece işlenen bu cinayeti telin ediyoruz lanetliyoruz. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ezelden beridir milletine, devletine, bayrağına sadık   devleti Aliyenin sadık bekçileri olan Şavak toplumunun  benzer olayları  yaşamaması adına kenan kardeşimizin kanı’nın yerde kalmaması adına bu cani ya da canilerle hukuk ve yasalar çerçevesinde gereken mücadelenin verileceğinden üyelerimizin hiçbir endişesi olmasın.Şavak-Der olarak talebimiz  adaletin tecellisi için ülkemizin ve milletimizin huzuruna  ve refahına bu şekilde kastedenlerin  cezası ölüm olmalıdır. Bu vahşet bize göstermiştir ki idamın Türkiye’de uygulanması artık elzemdir. Her platformda dile getirdiğimiz boş köy meralarının valilik, kaymakamlık ve tarım müdürlükleri tarafından tespiti ve bu meraların ihale ile hayvan sahiplerinin istifadesine sunulması sorunu devam etmektedir. Birtakım düzenlemeler var ise eksik ve  uygulanabilirlik açısından sorunlar devam etmektedir.Bu şekilde devam ederse bölgemizde üretim ve hayvancılığın  bitmesi noktasına gelmesi bir yana bu tür elim vakalar yaşanmaya devam edecektir.Son olarak bizleri bu acı günümüzde yalnız bırakmayıp taziyelerini ileten herkese şükranlarımızı sunarız. Merhum Kenan kardeşimize Allahtan rahmet dileriz. Aşiretimizin başı sağ olsun.’’diye ifade etti.