Bu Neyin İhalesi?

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, mülkiyetine ortak olduğu Elysium Park AVM'de bulunan konut ve işyerlerinin güncel piyasa değerlerinin tespiti için ihaleye çıktı. Kamuoyu bu ihale ile neyin amaçlandığını merak ediyor…

Bu Neyin İhalesi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl özel İdaresi, Elysium AVM’deki iş yeri ve konutların satışı öncesi “güncel değer tespiti” ihalesine çıkıyor

İlimizin en gözde ve merkezi konumunda bulunan bölgede inşa edilerek geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Elysium Park AVM ve İş Merkezinde bulunan iş yeri ve konutların güncel piyasa değerinin tespiti için hizmet alımı ihalesine çıkıldı.

İŞTE O İHALE İLANI:

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından çıkılan ihalede, ihale konusu olarak şu cümleler yer aldı:

“Elazığ İli Sürsürü Mahallesi 76 Ada 68 ve 69 No’lu Parseller üzerinde Ruhsatlandırılan Konut + Ticaret Karma Projesindeki Yapıların Güncel Piyasa Değerlerinin Tespiti hizmet alımı, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır”

SON TEKLİF VERME 27 ARALIK PAZARTESİ

“İhale ile ilgili ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir” denilen ilanda, ihale için son teklif verme tarihi olarak ise 27 Aralık 2021 saat 11.00 olarak belirlendi.

AMACIN NE OLDUĞU ANLAŞILAMADI

İhale siteleri ile EKAP ve yerel gazeteler de yayınlanan ihale ilanını gören vatandaşlar, ihale konusunu “güncel piyasa değerinin tespiti” olarak geçince bunun ne amaçla yapıldığı konusunda tereddüt yaşadılar.

ÖZEL İDARE SESSİZ KALDI

Bu ihale ilanı ile ilgili Hakimiyet Gazetesi olarak tarafsız gazetecilik yapmak ve kamuoyunda oluşan tereddütleri açığa kavuşturmak amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile görüşerek konu hakkında bilgi almak istedik.

Gönderdiğimiz mesaja dönüş yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, konu ile ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay’dan bilgi alacağımızı ifade etti.

OKUBAY, DÖNÜŞ YAPMADI

Bizler de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş’in yönlendirmesi ile Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay’a ulaşmak istedik. Bu konuda Genel Sekreter Ali Şiş’ten, Murat Okubay’ın telefon numarasını talep ettiysek de sonuç alamadık.

20 Aralık Pazartesi günü kendisinden bilgi almak amacıyla gönderdiğimiz ihale ilanı ile ilgili ne Genel Sekreter Ali Şiş’ten ne de Murat Okubay’dan  herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı  gibi dönüş de sağlanmadı.

KAMUDA ŞEFFAFLIK OLMALI

İlimiz Valisi Ömer Toraman’ın her fırsatta vurgu yaptığı ve kendisinden önce yıkımlar etrafında oluşan soru işaretlerini gidermek amacıyla;  Ağın ilçemizde yıkımı yapılacak Kaymakamlık binası ile yine  İlimiz Merkez Mustafapaşa Mahallesinde  yaklaşık 1.500 m² Betonarme binanın hurda karşılığı yıkılarak hafriyatının kaldırılması işi ihalesini Açık Arttırma Usulü ile açık ihaleye çıkması örneği, kamudaki zedelenen güveni yeniden tesis etmekle birlikte şeffaflık ilkesinin somut bir yansıması olarak da  kamuya güveni artırdı.

AÇIKLAMA YAPILMALI

İlimiz İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve kamuoyu tarafından yapılış amaç ve gerekçesi çok anlaşılmayan bir ihalenin, kamu yararı ve Elazığlılar için nasıl bir nasıl bir fayda sağlayacağı konusunda yetkililerin açıklama yapması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar,  bunun yapılmasıyla  hem ihaleye çıkılan işin amacı hem de kamuoyunda yanlış yorumlamalara sebebiyete verecek algıların da önüne geçilmiş olunacağını ifade ediyorlar.