'Bu Ne Keşmekeşlik Bu Ne Cüret?'

Her şart ve zeminde doğru bildiklerini söylemekten sarf-ı nazar etmeyen Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ öyle bir cümle kurdu ki adeta şehrimize ayna tuttu.

'Bu Ne Keşmekeşlik Bu Ne Cüret?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Usulsüz yıkımlar konusunda konuşan ve yapılanların yanlışlığına dikkat çeken Demirbağ, hem yıkım işlemlerini belirli ve asıl işi farklı olan kişilere ihalesiz olarak veren il yöneticilerine hem de herhangi bir ihale sonucu ve resmi izin belgesi olmadan korsan yıkım yapmaya çalışarak adeta kamu malına zarar vermeye yeltenen kişilere ayar veren bir cümle kurarak şehrin vicdanı oldu.

Yapılan hukuksuzluk, yasadışılık ve kamu malına zarar verilmesi  karşısındaki tepkisini  “Bu ne keşmekeşlik bu ne cürettir?” diyerek özetleyerek bir cümleye sığdıran Zülfü Demirbağ, bu tespiti ile şehri ve şehirdeki olumsuzluklar ile yaşananları özetledi.

Demirbağ, bu tespiti yapmakla kalmadı, şehirde yaşanan usulsüzlükler konusunda vatandaşa çağrıda da bulunarak, yanlışı kim yaparsa yapsın elinizde bilgi ve belge varsa savcılığa suç duyurusunda bulunsun ifadelerini kullandı.

Demirbağ’ın bir iktidar milletvekili olarak bu tespiti ve ardından çağrıyı yapması çok önemli ve şehrin kaderinde milat olabilecek bir teşhis.

Hele hele ilimiz muhalefet parti il başkanlarının ve STK’ların susmayı tercih ettikleri ve böylesine çok boyutlu bir şaibeye gözlerini kapamalarına karşın, İktidar Partisi milletvekilinin bu çıkışı anlamlı, yürekli ve vicdanlı bir çıkış oldu.

Bundan sonrası, bu tür dedikodulara sebebiyet veren kamu görevlileri ile olaylarda adı geçenlere karşı adaletin kamu yararı yönünde işlemesi ve tecelli etmesi için idari ve adli kovuşturmaların başlatılması olmalı.