Bu mu Anne!

Ülke, Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki çocuğa cinsel istismar davasından çıkan mahkeme kararını konuşuyor.

Bu mu Anne!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocukların yaşadıkları istismarı çizdikleri resimlerle anlattığı iğrenç olayda, anne ve üvey baba, mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakılması ülkeyi ve yöneticileri ayağa kaldırdı.
İstismarın Adli Tıp raporunca kanıtlanmış olmasına rağmen mahkeme tarafından alınan bu karar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Resmi makamlar elbette harekete geçecek ve mahkemenin verdiği karar elbette geri dönecektir ama olayın en vahim tarafı bir annenin kendi çocuklarını para karşılığında istismar edilmesine göz yumması ve hatta bunu bizzat kendisinin de yapması.

Annelik duygusu bu kadar mı yok olur insanda. Açlık, yokluk ve hatta ölüm bile olsa sonunda bir anne, çocuklarına yaşları oldukça küçük çocuklara böyle bir istismara nasıl cevaz verir.
Zaman zaman bazı hayvanların annelik içgüdüsüyle yavrularını kendi hayatları pahasına nasıl korumaya çalıştıklarını sosyal medyadan izlemişizdir hepimiz de. Aklı ve vicdanı olmayan ve sadece annelik içgüdüsü olan bir hayvan bile böylesi bir gayreti ve fedakârlığı ortaya koyarken insan olan, vicdanı ve kalbi olan bir anne nasıl böyle bir çirkinliğe göz yumar. 

Niye konuşuyoruz ki burada boş boş… Bakalım bu varlık bir insan mı ki? Annelik kavramı hiç bu kadar yıpranmamış ve bu kadar lekelenmemişti. Yazıklar olsun sana kadın..