Bu Mevsimde Elazığ'da Nerelere Gidilir?

Nisa Yılmaz/ Elazığ'a bahar ve yaz aylarında gelip tarihi mekanları, doğa güzelliklerini ve kültürünü tanımak isteyenler için gezi haritası belirledik.

Bu Mevsimde Elazığ'da Nerelere Gidilir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın birbirinden farklı gezip görülebilecek tarihi ve doğa güzelliğine sahip olması, son yıllarda şehre turist kazandırma yolunda ilerliyor. Harput’ta başlayan restorasyon çalışmaları, Hazar Gölü plajlarla turizme kazandırılması şehre turizm değeri kazandırıyor. Tarih ve kültürel turistler için öncelikle;

 

Harput Kalesi

Yapılan araştırmalar sonucu Urartu'lar tarafından M.Ö. 8. yy.’a ait olduğu tahmin edilen Harput Kalesi, Elazığ’ın en çok turist ağırlayan mekanlarından bir tanesi. Süt Kalesi olarak da bilinen Harput Kalesi, bahar ve yaz aylarında yerli turist başta olmak üzere çevre illerden gelen turistler de ziyaret ediyor. UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesine girmesinin üzerine daha fazla turiste ev sahipliği yapacağı öngörülüyor.

 

Keban- Çır Çır Şelalesi

Keban Baraj Gölü'nden meydana gelen ve dünyanın en genç doğal şelalelerinden biri olan Çırçır Şelalesi, yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ziyaretçiler, alabalık yerken şelalenin manzarası karşısında keyifli vakit geçiriyor.

 

Hazar Gölü

Hazar Gölü Plajı 22 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridi izliyor. Ziyaretçi sayısı ve talebin artması üzerine göl kıyısında birçok sosyal tesis kuruluyor. Bu sayede hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmiş oluyor.

 

Tarihi günümüze taşıyan: Palu

Palu’da Palu (Şimşat) Kalesi, bir kilise kalıntısı, Palu Ulu Camisi, Merkez Camisi, Alacalı Mescit, Cemşit Bey Mescidi ve Türbesi ile 13.yüzyıla tarihlenen bir hamam Tarihi Palu Köprüsü, Cemşit Bey Türbesi ve Mescidi, Alacalı Mescit, Merkez Cami, Ulu Cami, Küçük Cami, Seydili Köyü Cami, Tarihi Kilise, Surp Boghos Vank Kilisesi, Kindik Kilisesi, Kindik Hamamı bulunmaktadır.  bulunuyor.