Bu Liste Bağımsız Seçtirir

Kübra Kabukçu/Partilerin 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak olan milletvekili adayları açıklanarak YSK'ya sunuldu. Elazığ'da birçok partide beklenen listeler açıklanırken en sürpriz liste Ak Parti listesi oldu.

Bu Liste Bağımsız Seçtirir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak parti aday adayları arasında oy potansiyeli yanında şehirde sevilen ve takdir gören isimler yerine ithal aday yanında tabanı olmayan isimlerin yer alması tepkilere sebep oldu.

BAĞIMSIZ ADAYLARIN ŞANSI YÜKSEK

Ak Parti listesine olan tepki, seçmenleri farklı parti ve özellikle bağımsız adaylara yönlendirdi.Ali Özcan ve Prof.Dr.Bilal Çoban’ın ardından Prof.Dr. Yasemin Açık da bağımsız milletvekili adaylık müracaatını yaptı.

HALK YOK SAYILDI

Ak Parti’de listeye güç ve ciddi bir destek sunacak aday adaylarını değil de halkta ve tabanda karşılık bulmayan isimlerin listede yer alması, halkın genel merkezlere tepkisinin yükseltmesine  sebep oldu.

Kendisi aday adayı olmayı düşünmediği halde Ak Parti üst düzey yetkilileri tarafından partiye davet edilip müracaat  yapması istenen Prof.Dr. Yasemin Açık, uzun süre listede olacağına yönelik şehrin beklentisine rağmen son gün listeden çıkartılması parti genel merkezine yönelik tepki oluşturdu.

PROF.DR. YASEMİN AÇIK BAĞIMSIZ ADAY 

Kendisinin siyaset düşünmediğini ifade etmesine rağmen genel merkeze davet edilip kendisine aday adaylık müracaatı yapması istenen  ve listeden son gün çıkartılan Prof.Dr. Açık, hem şehre hizmet adına hem de genel merkezi aldatan kesimlere demokratik tepkisini göstermek amacıyla Elazığlılara güvenerek bağımsız aday oldu.

İKİNCİ FETHİYE ATLI VAKASI MI?

Prof.Dr. Yasemin Açık’ın bağımsız milletvekili adaylık müracaatı şehirde büyük bir yankı buldu ve heyecan oluşturdu.

Parti listelerine tepki duyan birçok seçmen, Ak Partinin üçüncü kez mağdur ettiği ve listelerinde yer vermediği Yasemin Açık’a sahip çıktı ve bağımsız adaylığını desteklediğini ifade etti.

2019 yerel seçimlerinde genel merkezi yanıltıcı sonuç ve anketlerle Fethiye Atlı’yı Ak Parti’den Keban Belediye Başkanı adayı yapmamış, Atlı da halkına, onların sağduyusuna ve vicdanına güvenerek bağımsız aday olmuş ve büyük bir farkla kazanmıştı.  Genel merkezin farklı bakış ve tutumuna rağmen, Erdoğan’a olan sevgisinden dolayı Fethiye Atlı bir süre sonra Ak Parti’ye geçmiş ve yuvasına geri dönmüştü.

Prof.Dr. Yasemin Açık’ın aday listesinde yer bulamamasına tepki gösteren  başta Ak Parti olmak üzere birçok partiden seçmen, kendi partilerine tepki olarak bağımsız aday olarak Açık’a güçlü bir destek vermeye hazırlanıyor. 

İŞTE PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ: 

AK PARTİ: 

1- Prof. Dr. Erol Keleş
2-Ejder Açıkkapı
3-Mahmut Rıdvan Nazırlı
4-Mücahit Yanılmaz
5- Murat Öz

MHP: 

1- SEMİH IŞIKVER
2- OĞUZHAN DEMİR
3- HAKAN KUZU
4- YUNUS GENÇ
5- FATMA SEVİNÇ OĞUZHAN

CHP: 

1) Gürsel Erol 
2) Abdullah Akın 
3) Ahmet Yıldız 
4) Alim Çeliker Özdemir 
5) Azat Alınak 

İYİ PARTİ: 

1-İrfan Sönmez 
2-Yüksel Ercan 
3-Kerim Eflatun  
4-Şenay Aladağ Demirel 
5-Nahit Baykara 

YENİDEN REFAH PARTİSİ: 

1-Mehmet Çavaş 
2-İbrahim Gök
3-Mehmet Tan
4-Salih Satıcı 
5-Hatice Zorbozan