Bu Kez Tutturacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, geçmişten bu güne birçok beyanı olmuş, rakamlar vermiş, gözlerindeki ışıltıyla geleceği göstermeye çalışmış fakat hiç birinin tutturamamış olma özelliği vardı.

Bu Kez Tutturacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak Nebati, şeytanın bacağını kırdı ve az da olsa öngörülerinden birini tutturdu gibi.

Bakan Nureddin Nebati'nin "Enflasyon, aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak" açıklamasının ardından beklenen veriler açıklandı. Enflasyon aralık ayında yüzde 1,18, yıllık bazda ise yüzde 64,27 oldu. 

Geçtiğimiz yıl,  yıllık enflasyon yüzde 85,51 olarak açıklanmıştı. Aradaki fark yüzde 20. Az değil yüzde 20. Tabi bunun piyasada reel bir karşılığının olmadığını, dün 1 TL’ye alınan bir ürünün bugün 4 TL olduğunu herkes çok iyi biliyor.

Bakan Nebati’nin de çok suçu yok enflasyon rakamlarında. Zira anlı şanlı TÜİK açıklamış bu rakamları. Muhalefetin her zaman hedefinde olsa ve meşruiyeti tartışılsa da anlı şanlı ve saygın(?) bir TÜİK konuşmuş ve enflasyon tartışmalarına rakamlarla son noktayı koymuş.

İnanmayacak mıyız yani? Olur mu öyle hadsizlik, saygısızlık? TÜİK ne diyorsa o. Nokta.

Şaka maka, TÜİK’in rakamlarının gerçek olmasını ne kadar çok isterdik. Nasıl memnun olurduk enflasyonun 20 puan bile düşmesini.  Bakan Nebati bugünden sonra  ne diyorsa o.