Bu Kez Olacak Gibi

24 Ocak 2020'de yaşadığımız 6.8 şiddetindeki depremden sonra da en önemli gündemimiz Elazığ'ın afet bölgesi kapsamına alınmasıydı bugün de aynı.

Bu Kez Olacak Gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubattaki iki şiddetli depremden sonra  can kaybımız ve ilk tespitlere göre 500’e yakın ağır hasarlı binamız var. İncelemeler devam ettikçe bu sayı daha da artacak.

Şehir merkezinde hiçbir binanın akşamları ışığı yanmıyor. Çünkü kimse binasına güvenmiyor ve bu sebeple köylere ve yakınlarının güvenilir evlerine sığınmış durumdalar.

Şehri bu yarım kalmışlıktan ve karamsarlıktan kurtaracak en önemli adım afet bölgesi kapsamına alınması olacak.

2020’de farklı olarak Ak Parti milletvekilleri ilimizin bu yasanın içine alınması  amacıyla ciddi bir gayret veriyorlar.

2020’de reddettikleri afet bölgesinin faydalarını bu depremde anlamış olacaklar ki Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde girişimlerde bulunuldu ve büyük bir ihtimalle iyi sonuç da alınması söz konusu.

Muhalefet parti milletvekilleri ve il başkanları da sürece olumlu katkı veriyorlar. Suçlama ve itham yok çağrı var.

CHP Milletvekili Gürsel  Erol, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparken siyasi parti il başkanları ve STK’lar durumun vahametine dikkat çekerek naif bir üslupla şehrin umudunun afet kapsamına girmek olduğunu dile getiriyorlar. 

Ve sanki bu kez olacak gibi. Ve sanki siyasilerimizin bu konuda bir konsensüsü var gibi. İktidarı da aynı şeyi  talep ediyor muhalefeti de.. Bu birlikte isteme ve talep etme, umarız karşılık bulur ve günün sonunda afet kapsamına alınmış oluruz.