Bu Kez İçimiz Rahattı

Yine bir ocak ayıydı ve biz yine ciddi bir sarsıntıyla uyandık. 24 Ocak 2020 depremini de yine bu ayda yaşamış önemli kayıplar vermiştik.

Bu Kez İçimiz Rahattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kez takvimler 15 Ocak’ı saat 06.36’yı gösteriyordu. 4.9’du depremin açıklanan şiddeti ama o anı yaşayanların ifadeleri sarsıntının bu değerden çok daha yüksek olduğu yönündeydi.

Özellikle sarsıntı ile birlikte kulaklara gelen sesin etkisi ile uykulardan uyandıran depremin olumsuz bir etkisinin görülmemesi memnuniyet verici oldu.

Depremin herhangi bir olumsuzlukla sonuçlanmamasının en önemli sebebi, 24 Ocak 2020 depreminin  ardından köylerimizde, ilçelerimizde ve şehir merkezinde yapılan deprem konutlarının yönetmeliklere uygun olarak muhkem inşa edilmesiydi.

Yapılan konutlarda oturanların birçoğu depremi hissetmedi bile. Hele köy evleri sadece çelik konstrüksiyonların az bir sürtünme sesiyle atlattı depremi.

Depremin değil, ihmalin öldürdüğü gerçeğini bu pazar günü yaşadığımız depremle;  hem ilmel yakîn hem aynel yakîn hem de hakkel yakîn gördük, bildik ve yaşadık. 

Yeni depremlere de hazırız. 26 bin konut ile yapı stokunu önemli oranda yenileyen Elazığ, inşaat sektörünün rahatlaması ile birlikte şehir merkezinde yıkılan binaların yerinde de güvenli binalar yapacak ve artık deprem korkusunu yenmekle birlikte depremle barışık olmanın rahatlığını yaşayacak. 

Bir ocak ayında daha tüm hemşerilerimize “geçmiş olsun” diyoruz.