Bu Kez Erol Yanıt Verdi

Bu Kez Erol Yanıt Verdi.

Bu Kez Erol Yanıt Verdi

Geçtiğimiz günlerde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kendisine ulaşan şikayetler üzerine konut sahibinden habersiz yabancı uyruklu seçmen kaydı konusunda uyarıda bulunmuştu. Bunun üzerine Elazığ Valiliği, bu iddiaların gerçeklikle alakası olmadığını, Türk vatandaşı olmayanların oy kullanma hakkının bulunmadığını, yabancı kişilerin seçmen olarak yazılmasının mümkün olmadığını belirtti. Elazığ Valiliği, açıklamasının devamında:
“ Türk vatandaşları e-Devlet üzerinden adres bildirimi yapabiliyorken, yabancılar adres bildirimini sadece doğrudan başvuru ile yapabilmekte ve boş adresler de dahil olmak üzere tüm bildirimlerinde fatura ve tapu gibi adrese tanımlı bir belge ibraz etmek zorundadır...
Bütün bunların yanı sıra vatandaşlar oturduğu adreste kayıtlı kişileri e-Devlet üzerinden öğrenebilmektedir...” ifadelerine yer verdi. 
Elazığ Valiliği ‘nin bu açıklaması üzerine Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yeni bir açıklamada daha bulundu. Erol:
“Elazığ’lı hemşerilerim tarafından yapılan seçmen sorgulamasında ikametgah adreslerinde kendileriyle birlikte yabancı şahısların seçmen olarak görüldükleri söylemleri üzerine bu durumla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir paylaşım yapmıştık.
Konuyla ilgili hemşerilerimizi bilgilendirmek üzere yaptığımız paylaşım üzerine Valilik ve ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda bazı yabancı uyruklu T.C. vatandaşlarının Belediye numarataj kayıtlarının değişmesinden kaynaklı, seçmen kütüğündeki adresler ile fiili yaşadıkları adreslerin birbirini tutmamasının nedeni olarak tarafıma iletilmiştir.
Siyaset kurumu kendisine gelen iddiaların gerçekliğini araştırarak kamuoyunu bilgilendirmek ve  yurttaşlarımızın seçme ve seçilme hakkının sürecinin takibiyle sorumludur.
Paylaşımımızla ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamadaki üslubun devlet geleneklerine uygun olmadığını ifade ederek, sorunun giderilmesiyle ilgili ayrıca memnuniyetimizi bildirir. Elazığ halkının duyarlılığına teşekkür ederim.” Dedi.