Bu Kadarı da Fazla!

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'in BM'ye üyeliğinin tekrar görüşülmesi kararını alınca İsrail Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, söz konusu kararın bir kopyasını kâğıt imha makinesinden geçirmesinin ardından bir skandal da 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda yaşandı.

Bu Kadarı da Fazla!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarışmada Hollanda’yı temsil eden Joost Klein, İsrail heyetiyle sürtüşme yaşaması ve  bir ekip üyesine davranışı "yarışma kurallarını ihlal etmesi" olarak görülerek diskalifiye edildi.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısı yapmıştı. Avrupa'nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesi çağrısında bulunmuştu.

İşte bu durum bile siyonist lobiyi çıldırmaya yetti. Önce Filistin’in BM üyeliğinin tartışıldığı toplantıda ardından da 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda tüm cibilliyetsizliklerini gösterip en kindar yüzlerini bir kez daha gösterdiler.

Tüm bu kabadayılıklar dünyanın gözü önünde yaşanırken BM başkanının “onların seviyesine inmeyeceğiz” açıklaması da ayrı bir garabet.

Ne demek onların seviyesine inmek, onların tepelerine inmeniz lazım tepelerine. Nereye kadar bu sessizlik, bu sukut ve bu ürkeklik. Zaten İslam ülkelerinden bir halt olmuyor ve olmayacak, bari vicdanlı batı ayağa kalksın artık.