Bu Kaçıncı Gaf!

Orhan Veli'nin, Kitabe-i seng-i mezar şiiri şu dizelerle başlar: 'Hiçbir şeyden çekmedi dünyada Nasırdan çektiği kadar'

Bu Kaçıncı Gaf!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peki, ne alaka bu şiir ve dizelere diyeceksiniz? Hangi gündem ve hangi olayla bağdaştıracaksınız bu dizeleri derseniz, o zaman üç dakika zamanınızı da ayırırsınız bizlere değil mi?
 Doğal davrandığı, kendi gibi olduğu ve sorulara yine aynı içtenlikle cevap verdiği ve önünü sonunu düşünmeden kurduğu cümleler sebebiyle başına gelmeyen kalmadı İlimiz Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın.

Her konuşması, her açıklaması ve içinden geldiği gibi konuşması, her zaman başına dert olmakla kalmadı, partisini de zor durumda bıraktı.

Geçmişte "Gerekirse iki kilo yerine yarım kilo et yeriz" sözleriyle tepki çeken AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, katıldığı bir programda milletvekili maaşlarından yakındı. Temmuz ayında gelecek zamla birlikte 56 bin lira maaş alması beklenen Demirbağ, "Vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz, çok zor. Şu anda utanıyorum. Niye? Danışmanlarıma borçlanmışım maaşımı bekliyorum." dedi ve bir daha ülkenin en çok konuşulan milletvekili oldu.

Milletvekilimiz Demirbağ için geçmişte söylediği ve tartışma oluşturan beyanlarının doğallığı ve samimiyetine verip geçmiştik ama artık bu kadar doğallık  fazla olmaya başladı. 

Görünen o ki milletvekilimiz Zülfü Demirbağ, ne zaman konuşsa, tüm medyaya malzeme oluyor ve muhaliflere koz veriyor. İşin garibi ise Demirbağ, bu programlara çıkıp konuşmalar yaparak samimi olarak partisine oy kazandırmayı hedefliyor. Ne tezat bir sebep-sonuç ilişkisi değil mi?

Özellikle halkın ciddi anlamda maddi zorluklar yaşadığı şu günlerde, bu durumun müsebbibi olarak görülen Ak Partililerin daha dikkatli konuşması ve hatta gerekirse hiç konuşmaması daha doğru ve yerinde olmaz mı? 

İlgili Bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekli açıklamaları zaten yapıyorlar. Halkın burnundan soluduğu bu günlerde bir milletvekilinin maaşından yakınması ve yetmediği için danışmanlarından borç aldığını söylemesi  Ak Parti’nin enflasyondaki başarısızlığının da itirafı ve kabullenilmesidir ki bu daha büyük bir gaftır.