'Bu Hikâye Seninle Başladı'

Yaklaşık bir yıldan beri muhalefetin erken seçim talepleri var. Son bir ayda yaşanan kur politikası ve yüksek fiyat artışları, muhalefeti erken seçim konusunda celallendirse de Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 2023 Haziranında yapılmasında kararlı.

'Bu Hikâye Seninle Başladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte tam da bu şartlar altında seçmenlerin siyasi partilere, özellikle iktidar ve muhalefete bakışının nasıl olduğuna dair araştırmalar da hız kesmiyor.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 2023 seçimlerine doğru son düzlüğe girildiğini, iktidarın hedefinde,  “karşı” diye gördükleri insanları kazanmak gibi derdi olmadığını söyledi. Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarından çıkarak ortak bir yol belirlemesi gerektiğini ve kimlikleri aşan bir siyaset izlemesi gerektiğini belirten Ağırdır, "O zaman göreceğiz ki oyu yüzde 20'ler, 40'lar değil belki yüzde 60'ları da bulacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi seçmeninin 3'te 1'ini kaybettiğini söyleyen ve AK Parti'nin yeni seçmen kitleleri yerine kaybettiği seçmen kitlesinin konsolide etmeye çalıştığını söyleyen Ağırdır, AK Partili seçmenin de değiştiğini söyledi. 

Ağırdır’ın muhalefet ile ilgili tespiti ve  iktidar ile ilgili tespitleri de yabana atılacak türden değil.  Ak Parti’nin tüm savrulmalara, asıl misyon ve 94 ruhundan uzaklaşmalarına rağmen, Ayasofya, başörtüsü, imam Hatipler ve Türkiye’nin ortak düşmanlarına fırsat vermeme noktası ve tezi üzerinden kaybettiği eski seçmeni yuvaya döndürme gibi bir gayreti olacak. Olacak diyoruz, zira ve halen  böyle bir somut adım atılmış değil, kırgın ve küskünlerin endişelerini giderecek bir gayret ortaya konmuş değil.

Erdoğan’ın bu konuda görev verdiği, ya da durumdan kendilerine vazife çıkartıp “Anadolu’yu biz toparlarız” iddiasına şehir şehir dolaşan eskinin radikallerinin, bu çalışmaları Ak Partiyi toparlamak yerine, bürokrasideki müntesiplerinin üst makamlara ulaşma vesile ve vasıtası gördüklerini daha birkaç gün önce bizzat gördük ve müşahede ettik Elazığ’da. 

Ak Parti ve Erdoğan, Türkiye ve İslam coğrafyası için bir umut ve bunu dert edinen  samimi bir Müslüman. Bunda hiçbir tereddüt yok. Ancak Erdoğan’ın bu hasbiliğine rağmen;  bu partiye, bu davaya zarar veren, duruşu, çıkar ve menfaat ilişkileri ile  toplumun nefretle baktığı isimlerle yürünen yolun, yeni hedeflere ulaşmada en büyük engel olduğu biliniyor ve görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilat mensupları için başlattığı “Bu Hikâyenin Kahramanı Sensin” benzeri bir çalışmayı, kuruluşundan beri Erdoğan’ın safında ve yanında olduğu halde, yapılan bazı yanlış ve hatalar sebebiyle; kafası karışık, gördükleri ve yaşadıkları ile zihni bulanık, bu partide öne çıkan isimlerin olumsuz davranışları sebebiyle kırılmış ve bir köşeye çekilmiş samimi dava erlerine yönelik; “Bu Hikâye Sizinle Başladı” temasıyla da bir çalışma yaptırması gerekir.

Samimiyetleri, sadece samimi insanların yürüteceği bu Anadolu taramaları ile yapılacak nokta ziyaretleri, küçük halka muhabbet toplantıları ile yeniden yollara düşülebilir ve yeniden bir başarı hikâyesi yazılabilir.