Bu Haber Olmadı Arkadaşlar…

Elazığ'da 4 ay önce Burcu Demir'i, özel bir hastanenin bahçesinde silahla vuran uzman çavuş Murat Coşansel ilk duruşmasına çıktı ve savunmasını yaptı.

Bu Haber Olmadı Arkadaşlar…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendi silahından çıkan kurşunla vefat eden eşi hakkında teyidi mümkün olmayan onlarca çelişkili ifadede bulunan sanığın, bu ifadelerinin medyada yayınlanması da vefat eden biri ve ailesi adına hem üzücü hem de yasal haklar doğuracak ayrı bir dava konusu haline gelmiş gibi duruyor.

Sen tut eşini öldür, ardından sözde kimin verdiği belli olmayan akılla durumu ağır tahrike bağla ve sonunda az ceza alıp yeniden toplum içine çıkmayı hayal et. Adam öldürdüğü eşini öyle bir anlatmış, öyle bir hale sokmuş ki, bu ifadeleri okuyan herkes katili nerdeyse suçsuz görecek…

Öncelikle vefat eden bir şahısla ilgili, teyidi mümkün olmayan konuşmaları delil göstermek, bunun üzerinden kadının karakterini,  ailesini, anne-babasını ve kardeşlerinin manevi şahsiyetlerin toplum içinde küçük düşürerek dava kazanmayı hayal etmek, bir nevi bu suçtan az cezayla yırtmanın ipuçlarını veriyor.

 Akıl kim verdiyse onun vicdanla bir ilgisi olamaz. Zira mahkeme heyeti teyidi mümkün olmayan, şahidi olmayan bu zırvaları asla delil kabul etmez bir. İkincisi, böylesine iddia ve belki iftiralarla dolu, ölen bir kadının kendini savunma hakkı olmamasını fırsata çevirip onun gayri ahlaki tavırları olduğunu anlatmış katilin iddialarını haberleştirip medyaya servis edilmesi habercilik etiği açısından da çok doğru olmamış. Kendisini savunma hakkı olmayan vefat eden birine bütün hafiflikleri ve ağır ithamları yükleyen katilin açıklamasını yayınlamak hem merhumun hem de yaşayan yakınlarını toplum içinde zor duruma düşürür. Katilin bu açıklamasının haber yapılması çok doğru değil. Katilin kendi paçasını kurtarmaya yönelik bu iddiaları haber içinde yer verilmesini çok yanlış bulduğumuzu ve başta Hakimiyet olmak üzere basın kuruluşları adına daha özenli davranmamız gerektiğine dikkatleri çekiyoruz.