Bu Bürokratlarla Zor…

Son birkaç gün içinde yapılan atamalar ve terfilerle, ilimizden yetişen birçok ismin önemli görevlere atanmasının ardından gözler beklenen bürokrat değişimlerine çevrildi.

Bu Bürokratlarla Zor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın kurulduğu 2001 yılından bugüne 21 yıl süreyle Ak Parti’ye verdiği yüksek orandaki oy ve desteğin karşılığı olarak bir bakanlık görevi verilmemesi konusu sık sık gündeme gelmişti. Özellikle son birkaç gün içinde yapılan atamalar ve terfilerle, ilimizden yetişen birçok isim; askeriyede, emniyette, mülki amirliklerde ve üst düzey görevlere atandılar.
Birçoklarının ismini yeni duysak ve bugüne kadar şehirle çok irtibatları ve ilişkileri olmasa da sonuçta bu toprağın insanlarının ülkeye önemli noktalarda hizmet etmesi gurur duyulacak ve memnun olunacak bir olay.

Elazığ insanının,  kurulduğu 2001 yılından bugüne 21 yıl süreyle Ak Parti’ye verdiği yüksek orandaki oy ve desteğin karşılığı olarak bir bakanlık verilmemesi konusu özellikle muhalefet tarafından sık sık gündeme getirilmişti. 

Bu Bürokratlarla Zor…

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ SEMBOLİK Mİ?

Halka hizmeti ön planda tutan Ak Parti hükümeti,  bu hizmetleri halka ulaştırma noktasında önemli bir basamak olan Bölge ve İl Müdürlüklerinin  geçmiş dönemde iyi bir sınav veremediği, birçok il müdürünün kendi bakanlığının gerçekleştirdiği projelere yetişme noktasında bile geride kaldığını belirtmişti. Öyle ki, proje üretme noktasında sınıfta kalan birçok bürokrat hakkın da şimdiden farklı görüşler ortaya atılmıştı. 

Bu Bürokratlarla Zor…

BÜROKRATİK SORUNLAR ÇÖZÜLECEK Mİ? 

AK Parti’nin geçtiğimiz yıllar da hazırladığı taslak ile bürokratik yapıda reform niteliğinde adımlar atılmıştı. Hazırlanan taslağa göre, aktif, verimli ve etkin çalışmayan bürokratlar kamuda tutulmayacak. Bürokraside hantallık bitecek. Kamudaki üst düzey yöneticiler, hükümet icraatlarının içinde faal olarak görev yapacaklar. Bürokratik süreçler kısalacak. Siyasi irade adına politika üretecek ve uygulayacak bürokratlar olacak. Karar alıcılar, ‘idarenin değil, siyasi iradenin’ parçası olacaktı. 

BÜROKRATLAR NE İŞ YAPIYOR?

Özellikle Elazığ’da görev yapan bazı bürokratların performansları göz önüne alınarak, vatandaşların memnuniyetleri hakkında çalışmalar yapılmış, özellikle sosyal medya da birçok vatandaş  bürokratik sorunlar nedeniyle zorluk yaşadıklarını ifade etmiş ve tepki göstermişti. Görev yaptığı kurumun performansı, proje konusunda üretkenliği ve vatandaşa hizmet noktasındaki çalışmaları göz önüne alındığında ilimizde birçok kurum müdürünün sınıfta kaldığı ve proje üretme konusunda başarısız olduğu belirlenmişti. 

Bu Bürokratlarla Zor…

BÜROKRATLARIN BAŞARI KARNELERİ ZAYIF 

24 Haziran seçimleri sonrası alınan karar doğrultusunda yeni milletvekillerinin seçildikten sonra Genel Merkezin talimatı doğrultusunda Elazığ’da ve tüm illerde bürokratlar ciddi takibe alınacağı ifade edilmişti.  Başta Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan kamu kurumlarının şehir dışına taşınması ve sulama projelerinin hayata geçirilmesi konusunda vatandaşın beklentileri sonuçsuz kaldı. 

KAMU KONFORU

Elazığ’ın yıllardan beri çözüm bekleyen sorunlarını çözme yerine başta idari bina ve lojman olmak üzere kamu kaynaklarıyla hizmet yerine  konforu öne çıkaran bazı bölge müdürlüklerinin bu adımları kamuoyundan büyük tepki topladı.

SİYASET ETKİSİZ Mİ?

Ak Parti misyonuna uygun hizmetlerin yapılıp yapılmadığı araştırılacak, başarısız olanlar görevden alınacak ve yerlerine proje üretmeyi seven ve halkta karşılığı olan bürokratlar atanacaktı. Seçimlerin üzerinden birkaç yıl geçmesine rağmen hangi milletvekilinin hangi bürokrat hakkında rapor hazırladığı ise merak ediliyor. 

BU BÜROKRATLARLA AK PARTİ ZORLANIR 

Halkı dinlemeyen, halktan kaçan, sorunların çözümüne mesai harcayıp ve kafa yormak yerine kendi özel işine yoğunlaşan bazı bürokratların artık hizmet noktasında bir başarı gösteremeyeceği gerçeğinden yola çıkıldığında, ilimizde birçok bürokratın değişmesi gerekiyor. Yeni bir kadro ve yeni bir heyecanla 2023 seçimlerine en az şaibe ve en az dedikodu ile gitmek isteyen Ak Parti’nin sadece ilimizde değil ülke genelinde bazı kurumlar da değişiklik yapması kaçınılmaz. Aksi takdirde heyecansız, proje üretemeyen ve vatandaşların sorunlarına çözüm bulamayan bürokratların hatalarını seçimde Ak Parti öder.