Boşuna Heyecanlanmayın!

Elazığ merkeze bağlı Salkaya Köyünde bir çiftçinin tarlasını sürerken pulluğuna takılan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mozaik tablet, köylülerde heyecan oluşturdu. Bulunan mozaikle köylerinin turizm açısından değer kazanacağını düşünen köylülerin bu sevincine karşın, Harput, Hazar Gölü, Buzluk Mağarası ve Kanyonlar gibi önemli zenginlikleri değerlendiremeyen yöneticilerin, çıkan mozaiği koyacak müze dahi yapamadıklarına dikkat çeken vatandaşlar, şehrin turizm vizyonunun olmadığını dile getiriyorlar.

Boşuna Heyecanlanmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulusal haber sitelerine de düşen Elazığ merkezli bir haber Salkaya köyü halkı kadar Elazığlıları da heyecanlandırdı. Bulunan mozaik levhanın ilimiz ve köyün turizmine nasıl kazandırılacağı ise merak konusu oldu. 

PULLUĞA TAKILAN MOZAİK LEVHA

Elazığ merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Salkaya köyünde tarlasını süren bir çiftçinin pulluğuna, üzerinde çeşitli desenin yer aldığı mozaik desenli yapı takıldı. Tarla sahibinin durumu bildirdiği jandarma ekipleri, tarlaya gelip inceleme yaparak Müze Müdürlüğüne bilgi verdi. Bunun üzerine Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapının detaylı araştırılması ve incelenmesine başlanıldı. 

Boşuna Heyecanlanmayın!

ROMA DÖNEMİNE AİT 

Köy sakinleri,  köydeki mevcut tarihi yapının değerlendirilerek turizme kazandırılmasını isterken  tarlada bulunan mozaik desenli yapının Roma dönemine ait olabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, Tarlada bulunan yapının köye yararı olacağını dile getirdi. 

Boşuna Heyecanlanmayın!

KÖYLÜLER MUTLU VE HEYECANLI

Salkaya Köyü sakinlerinden Tarık Baş, “Böyle bir tarihi eserin köyümüze faydalı olduğunu düşünüyorum. En azından köyümüz de tanınmış olur” dedi. Mutlu olduklarını belirten köy sakinlerinden Cafer Ol ise, “Bunun tarihinin Roma dönemine ait olduğu söyleniyor. Bu kazının genişletilmesini istiyoruz ve bu yönde de mutluyum. Mozaik ve burada bulunacak kalıntıların müzeye girmesi ile Salkaya mozaiği olarak geçecektir” diye konuştu. 

“TURİZM ADINA ÖNEMLİ”

Salkaya Köylülerinden Teslim Baş ise, “Köyümüzde vatandaşın biri tarlayı sürerken böyle bir şeye denk geliyor. Turizm açısından önemli bir şey. Hem ülke için hem de köyümüz için faydalı bir şey olacağını düşünüyoruz. İnşallah ilerisi için güzel olur” şeklinde konuştu.”

Boşuna Heyecanlanmayın!

BU UFUKSUZLUK VE VİZYONSUZLUK OLDUĞU SÜRECE SALKAYALILAR HEYECANLANMASINLAR

İlimizin turizm potansiyellerinin değerlendirilmesinde yıllardan beri anlaşılmaz bir atalet,  vizyonsuzluk ve ufuksuzluk yaşandığını bilen ve Salkaya Köyü sakinlerinin heyecan ve beklentilerini anladıklarını ifade eden vatandaşlar, “Ama boşuna heyecan yapmasınlar. Zira Elazığ’ı yönetenlerin ve tek görevi turizmi canlandırmak olan kurumların böylesi bir heyecanı, hevesi ve hedefi yok.” Diyerek önemli bir gerçeğe dikkat çektiler.

Boşuna Heyecanlanmayın!

BUZLUK MAĞARASINA BİR GÖREVLİ VEREMEYEN ZİHNİYET

Dünyaca ünlü buzluk mağarasının girişi eski bir demir kapı ile kapatılmış, etrafı pislikten geçilmez, Sivrice, Hazarbaba,  Keban ve kanyonlar gibi başka illerde olsa turist akınına uğrayacak mekan ve beldelere hasbelkader gidenler hayal kırklığı yaşayıp sosyal medya hesaplarında tersine ve olumsuz propaganda yaparken Salkaya Köylülerinin tarlalarında bulduğu Roma dönemine ait bir mozaik konusunda heyecanlanmalarının hayalden öteye geçmeyecek geçici bir duygu olacağını dile getiren vatandaşlar, şehirde turizm alanında bir zihniyet devrimi yaşanmadığı sürece bu olumsuzlukların devam edeceğini ifade ediyorlar.

Boşuna Heyecanlanmayın!Boşuna Heyecanlanmayın!

MÜZESİZ ŞEHİR

Bu şehrin hala ve uzun yıllardan beri müzesi yokken ve ne gariptir ki müzenin yeni binası, tur otobüslerinin park bile edemeyeceği İstasyon Caddesi üzerindeki eski tiyatro binasının yerine yapılacak kadar kısır ve sığ düşünen bir yönetime ve anlayışa mahkum olmuşken bu şehrin turizminin  asla gelişemeyeceğine dikkat çeken turizm yetkilileri, dönemsel olarak ilimizde görev yapıp sonradan farklı illere atanan yöneticilerin konuya oldukça duyarsız kaldıklarını ifade ediyorlar.

Boşuna Heyecanlanmayın!

ÇETİN OKTAY KALDIRIM’IN UFKUNUN ALTINDA KALINDI

Bu şehrin, Çetin Oktay Kaldırım Valinin turizm vizyonunu ve hedeflerinden saptığı ve hatta yapılanları yıktığı gün,  şehrin turizm hayalleri ve hedefleri de suya düşmüş ve bu konuda Elazığ’ın yokluğa mahkûm edildiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Şehirleri;  sanayi ve ekonomisinden çok, tarih,  kültür, gastronomi üçlüsünün üzerinde yükselen ve turizm konusunda Elazığ’ın hala ve henüz yakın, orta ve uzun hedefleri yoksa, bundan da acısı yöneticilerin böyle bir niyet, gayret, ufuk ve vizyonu yoksa turizmde de yokuz” diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.