Bizim Naci, Ortaylı'nın Celal'inden İyi

Tarihçi İlber Ortaylı, Tv100 ekranlarında yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programının konuğu oldu. Programın kapanmasına yakın Candaş Tolga Işık, Tv100 ekranlarında Elazığlı hemşehrimiz Prof.Dr.Naci Görür ile birlikte yaptıkları 'Sesimi Duyan Var mı?' programının hatırlatmasını yapmak istedi. O anlarda İlber Ortaylı, Celal Şengör'ü kastederek Naci Görür için 'O bilmişti bu depremi. Bizim Celal'den daha iyidir' dedi.

Bizim Naci, Ortaylı'nın Celal'inden İyi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu güzel diyaloğu biz de Elazığlılar olarak İlber Hocanın üslubuyla devam ettirelim istedik.

Son yıllarda yaşadığımız depremlerle ilgili hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür’ün öngörüleri ve noktasal tespitleri birebir tuttu. Her ne kadar Görür  bu konuda mütevazilik gösterip bilimsel verilerden hareketlerle bu öngörülerde bulunduğunu dile getirse de “Bizim Naci” tüm uzmanlardan daha yetkin, donanımlı ve branşına hakim bir bilim insanı.

Bizim Naci’nin kıymetini bilelim. İlber Ortaylı, bilimsel deneyimine güvenmese bile “bizim Celal” diye adamına sahip çıkıyorsa bizler neden hemşerimiz Prof.Dr.Naci Görür’e sahip çıkmayalım.

Elazığ Valiliği Prof. Dr.Görür’ü ilimize davet etmeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmeli ve onun da görüşlerine başvurmalıdır.