Bizim Düşünemediğimizi Düşünenler Var

Bir resmi kurumda yetkili olan ve Malatya'daki çalışmalara hem kurumsal hem de gönüllü destek olan bir dostumuz anlatıyor.

Bizim Düşünemediğimizi Düşünenler Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Resmi kurumda Kahramanmaraş depreminin 6 günüydü. Bilinmeyen bir numaradan arandım. Karşıdaki önce kendisini tanıttı, numaramı kimden aldığını ve nerede görev yaptığını söyledi. Ardından da 6 günden beri hem arama kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmasında görev yaptıklarını kendi evleri gibi sosyal tesislerin de yıkık olduğunu ve bu süre içerisinde banyo yapamadıklarını, şu an Elazığ’a doğru seyir halinde olduklarını ve banyo yapacak bir tesis ya da kurum önermelerini istirham etti.”

Dostumuz bu güne kadar kendinin aklına gelmeyen ve çok doğal olan bu talebi ilimizde hizmet gören bir  otelin sahibine  ilettiğini ve onların da gelen 12 resmi kurum  personelin otellerinde ücretsiz banyo yapıp  görevlerine dönebileceklerini ifade ettikten sonra olası benzer talepler için Elazığ Belediyesi ile görüştüklerini, Belediyenin de bir Spor Yaşam Merkezini buna tahsis ettiğini ve Malatya’dan başta emniyet görevlileri olmak üzere kamu görevlilerin banyo ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Bunu neden anlattık. Depremzedelerin tek ihtiyacı yemek-içme ve barınma değil. Diğer insani ihtiyaçlarının da karşılanması gerekiyor. Banyo yapmak ve tıraş olma gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla ilimizin kurum ve kuruluşları seferber olmuş durumda.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu,  bir konudaki eksikliği görmüş olacak ki gönüllü meslektaşlarıyla birlikte  ilimizde kamu kurumlarında misafir edilen afetzedelerin tıraşlarını yaparak önemli bir eksikliği gidermiş oldular.

Birçoğumuzun düşünemediği bu ihtiyaçları gideren kurum ve kuruluşlarımız ile esnaflarımıza teşekkür ediyoruz.