Bize de Görev Düşüyor

Son günlerin asayiş olaylarındaki artış, yerini genç intiharlarına bıraktı gibi. Her biri hayatının baharında, daha yaşayacakları çok güzellikler ve güzel bir yaşam olan iki genç hayatını kaybetti. Ölüm sebepleri intihar mı ya da başka bir şey mi yapılacak incelemelerden sonra belli olacak.

Bize de Görev Düşüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ama yine de şehrimizde ve ülkemiz de intihar vakalarında artış yaşanıyor. Neydi sorunları, neydi yaşadıkları, nasıl bir açmaz ve çıkmaza düştüler ki çözümü ve çıkışı böylesi bir yolda buldular.

Son yıllarda benzer olayların bir artış kaydetmesi de  gösteriyor ki bu meselelerin önüne geçmek, sadece birkaç kurum ve oluşumun görevi olamamalı.

Toplum içinde yaşayan bir varlık olarak herkese karşı bir duyarlı göz, dikkatli izleyici ve gözlemci olmak gibi bizlerin de görevi var. 

Olağanın dışına çıkan, içine çok kapanan ve olduğundan fazla bir sevinç ve mutluluk emaresi  gösteren, ailevi ya da çevresinde sorunlar yaşadığını hissettiğimiz kişilere daha yakın durmak, onları  dinlemek, daralan ruhlarını ve kalplerini  açmamız lazım gibi geliyor artık.

Belki bizim bir selam ya da kısa muhabbetle onu bulunduğu uçurumdan kurtarmak gibi bir görev bizi bekliyordur. Ve belki de sorunlarını dinleyecek bir ve ona açılacak bir dost bulabilseydi belki de bir çok insanımız  bugün aramızda olacaktı.

Çevremize, ailemize, akrabalarımıza ve bir vesile ile işte, cadde ve sokakta olan insanlarımıza  karşı biraz daha dikkatli ve duyarlı olmak gibi bir görevimiz olsun artık.