'Biz Paylaşırız'

Koronavirüs aşısının mülkiyet ve telif hakkının tüm insanlığın sağlığına kavuşması için tüm ülkelerle paylaşılması fikrini ilk önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ortaya atmıştı.

'Biz Paylaşırız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aynı düşünceyi ABD Başkanı Biden de iki gün önce paylaşmış ve aşının formülünün tüm ülkelere verilmesi gerektiği görüşünü desteklediğini ifade etmişti.

Tüm bu taleplere karşın hem piontek hem de cin aşı üreticileri bu talebe sıcak bakmamış  ve para kazanmanın insanların hayatlarından daha değerli olduğunu zımnen kabul etmişlerdi.

İşte bu tartışmaların arasından bir duyarlı ses çıktı ve ‘biz milli aşımızı paylaşacağız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlim tüm insanlığın ortak malıdır, ilimde kıskançlık olmaz. 'Kimseye vermeyiz' gibi bir mantık yanlış.

Biz bunları da sadece ülkemizde kullanmak değil, tüm dünyada nereden bir talep varsa hepsiyle de paylaşmaya hazır olduğumuzu söylemiş olduk.” diyerek, birilerinin paragözlülüğüne insanlık ve sağlık duyarlılığı ve hassasiyeti ile bakması birilerine ders olmalı.

Ebetteki bilimsel çalışmaların bir bedeli vardır, emek vardır, yorgunluk vardır ve bunun karşılığının alınması da doğaldır. Ancak söz konusu tüm dünyanın altında bulunduğu tehdit ve her gün vefat eden on binlerce insan gerçeği de var ortada. Belki bir bedel ödenerek ilgili firmalardan aşı formülü alma alternatifi değerlendirilebilir ama olaya ‘ben buldum, kimseye vermem’ mantığı ve maddiyatıyla bakmamak lazım.

Ne dedi Erdoğan; “Biz milli aşı formülümüzü paylaşacağız”
Budur insanlık, budur diğerkâmlık ve budur duyarlılık.