Biz Elele Gönül Gönüle Biz Hep Beraberiz

Heilbronn'da faaliyetler gösteren Heilbronn Türk Kadınlar Derneği (Türkischer Frauenverein Heilbronn e.V.)  1996 yılında 60 gönüllü Türk kadını tarafından Türk kültürünü yaşatma ve ihtiyaç sahibi insanlara, kurum ve kuruluşlara, en önemlisi de eğitime destek  olabilmek amacıyla kurulmuştur.

Biz Elele Gönül Gönüle Biz Hep Beraberiz

28. kuruluş yılı münasebetiyle Heilbronn Türk Kadınlar Derneği Başkanı Hülya Sakarya ve İkinci Başkanı Sevinç Daş, gazetemize açıklamalarda bulundular.

28.YILIMIZDA DA BİZ HEP BÖYLEYİZ 

Sevinç Das,”Dernek yardımlaşmayı, yaraları sarmayı, üzüntüleri paylaşarak azaltmayı, mutlulukları paylaşarak çoğaltmayı seven bir topluluk..

Öğrencilerimizin 2. Annesi ve yaptığımız yardımları hedefine  ulaştıran ONUR ÜYEMİZ Dilek MOCAN derneğimizin Türkiye’deki temsilcisidir. Sonsuz teşekkürler.

Biz Elele Gönül Gönüle Biz Hep Beraberiz

Bu amaçla çıktığımız yolda;

25  bursiyerimizin eğitim ihtiyaçlarına destek olurken, 115 öğrencimizin mezun olmalarının huzurunu ve onların gözlerindeki heyecanın bir parçası olmanın mutluluğunu paylaşarak çoğaltıyoruz.

11 ilde gerçekleşen ve ülkece canımızın yandığı depremde, depremzedelerin yaralarını nispeten sarmaya çalıştık.

Ramazan aylarında hazırladığımız “Ramazan Paketleri” ile Türkiye’de ihtiyaç sahibi insanlarımızın Ramazan sofrasında tuzumuz oldu.

Sevgili annelerimizi de hiç unutmadık bu süreçte. Her yıl düzenlediğimiz “ Anneler Günü” gezisi ile uykusuz gecelerin yorgunluğunu bir günlüğüne tebessüme çevirdik.

İki sohbetin belini kırmayı eksik etmemeliydik elbette. Toplantı yapıp, fikir alışverişinde bulunmak için ayda bir  “Çay Toplantısı” düzenleyerek hem kararlar almaya hem de  güzel sohbetlere, dostluklara da vesile olduk.

Biz Elele Gönül Gönüle Biz Hep Beraberiz

Elbette 60 gönüllü Türk kadını olarak çıktığımız bu yolu 155 üyemiz ile, 28. Yılına sizlerle birlikte taşıdık. Siz değerli üyelerimizin destekleri ile yaralar sarılmaya, insanların hüzünlerine mutluluk katmaya ve mutlulukları çoğaltmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Sevgili dernek üyelerimiz ve bizlere destek olup geleceğe taşıyacak genç neslimiz ve genç annelerimiz, sizlerle birlikte daha güçlü olmak ve geleceğe iz bırakabilmek için derneğimize desteklerinizi bekliyoruz.
Derneğimizin aylık aidatı 10- 15 ve 20 Euro’dur. Tabii ki gönlünüzen geçen miktar daha fazla ise derneğimiz adına çok mutlu oluruz. Ödediğiniz her Cent’in yerine ulaştırmak, emin ellerde işe yaradığını görmek sizin hakkınız; bunları uygun ve doğru kişilerle buluşturmak da bizim sorumluluğumuzdur. Bizlere güvendiğiniz için teşekkür ederiz”dedi.
Sizlerle daha nice yıllara…

Biz Elele Gönül Gönüle Biz Hep Beraberiz