Biz Değil, Yaşayan Anlatıyor

Ak Parti'nin özellikle son on yılda kuruluş felsefesinden uzaklaştığını, atanan üst düzey bazı bürokrat ve danışmanların liyakat ve ehliyet yerine çıkar ve rant sarmalına bulaşmış isimlerden olduğuna yönelik zaman zaman değerlendirmeleri bu sütunlardan dile getiriyoruz.

Biz Değil, Yaşayan Anlatıyor

Benzer bir açıklama da ABD’de 28 ay hapis yattıktan sonra tahliye olan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’dan geldi.

 “Amerika Atilla’ya karşı” adlı kitabında Türkiye’de bazı kurumlarda yöneticilik yapan bürokratlara yönelik çarpıcı ifadeler kullanan Atilla, kitabında, ‘Zaafları olan veya servet düşkünü tiplerin önemli mevkilerde bulunduğunu’ yazdı.

Türkiye'ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine getirilen Atilla, görevinden ayrılmasının ardından yazdığı ve dikkat çeken kitabında ‘Servet düşkünü tiplerin önemli mevkilerde' bulunduğuna ilişkin ifadelere yer verdi. 

Atilla kitabında, “Bazıları hâlâ önemli makamları değersiz varlıklarıyla işgal ediyorlar. Vizyonsuzlukları, küçük hesapları, fikirler yerine kişilerle uğraşmayı seven bu tipler uzaklaştırılmadığı sürece ekonominin düzeleceğini beklemek hayalden öte değil” ifadelerini de kullandı.

Atilla, “Kendi gölgesinden korkan, ezik, hayatında adam yerine konmamış ama bir şekilde siyasi destekle makam sahibi olunca kendini önemli biri zanneden şakşakçılar ve bunlara ne büyük adam olduğunu hatırlatması için danışman adı altında ne iş yaptığı belirsiz, kişilik erozyonuna uğramış bir dolu dalkavuk var” diye yazdı.

Devlet görevinde olması uygun olmayan insanların rüyalarında göremeyecekleri makamlara geldiklerini belirten Hakan Atilla, kitabında, “Verdikleri zararın boyutu zamanla ortaya çıkıyor. İşini layığıyla yapan ve değer yaratan danışmanlar üzerine alınmasın. Benim sözüm kamu kaynaklarından beslenen şarlatanlara” dedi.

Bilindiği gibi Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, 28 ay hapis yatmasının ardından tahliye edildikten sonra 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelmişti.
İktidarın yere göğe sığdıramadığı Hakan Atilla, yaklaşık 1.5 yıl sürdürdüğü Borsa İstanbul'daki görevinden 8 Mart 2021'de istifa etmişti.

Halkbank davası gibi ülkemiz için milli bir  dava olarak görülen ve ABD ile bağların kopma noktasına gelmesine sebep olan davanın bir numaralı ismi Atilla’nın bu tespitlerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları okur mu, okuduktan sonra da Erdoğan’a iletir mi bilinmez ama Atilla, içerden bir ayna tutmuş bürokrasiye ve üst yöneticilere. 

Ak Parti yetkilileri seçim kazanmak istiyorsa, yaptıkları hizmetleri anlatma yerine bu aksaklıkları ve yanlışları düzeltme yoluna girsinler. Zira hizmetler,  artık seçim kazandıracak bir heyecan oluşturmuyor tabanda ve seçmende. Seçmenin tercihinde, özellikle Ak Parti’yi seçme tercihinde tabanın beklentisi bu yönde. Eğer bu adım atılmazsa geçmişte tek başına alınan yüzde 52 oy, 30’lara kadar düşebilir.  Ve bunun sebebi hizmet etmemek, icraat ortaya koyamamak değil, bu kadrolara güvenmemektir, nokta.