Biz Boş Gündemlere Boğulurken…

Mesleki yoğunluk ve gündemi takip etme hassasiyeti zaman zaman bizleri de farklı alanlara savuruyor. Siyasetin sığ  ve banal gündeminde herkes gibi bazen bizler de boğuluyor, ülkemiz ve şehrimize sadece bu zaviyede bakma yanlışlığına düşebiliyoruz. 

Biz Boş Gündemlere Boğulurken…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oysa bu şehirde onlarca sahte ve kurgulanmış kahramanlara rağmen;  gerçekten üreten, istihdam sağlayan ve ülkemizle birlikle şehrimize önemli kazanımlar aktaran binlerce babayiğit ve isimsiz kahraman var.

Bunların ortak özellikleri,  şehrin kısır tartışmaları ve fasit gündemlerinden uzak oluşlarıdır. Birçoğu ilin valisinin adını bilmez, bir çırpıda milletvekillerinin ismini dahi sayamaz, saysa da beşe tamamlayamaz.  Çünkü onların gündeminde böylesine bilgilerin çok da bir alamı  olmaz.

Onlar, OSB ya da şehrin birçok bölgesinde üretmek, pazarlamak ve kazanmak ile meşguldürler. Tek gündemleri, daha kaliteli bir ürünü daha ucuza nasıl mal edip ucuza satarak piyasada rekabet etmek ve satışlarını artırmaktır.

İnternetleri vardır ama bizler gibi aval aval sosyal medyada zaman geçirmezler. Kendi sektörlerindeki yenilik ve değişimleri nasıl transfer ederiz onun araştırmasını  yaparlar, kendi alanlarıyla ilgili bilimsel okumalar yapar ufuklarını geliştirirler. 

Bu ağabeylerimiz için ülkesini sevmek ve şehrine değer vermek üretmekle olur. Ve yine bu ağabeylerimiz, bizlerin 24 saat içine düşüp gayyasında boğulduğumuz kuyulardan uzak, ülkeye faydalı olmanın huzuruyla sahili selamete çıkmanın mutluluğunu yaşar ve yaşatırlar. 
Ne mutlu onlara ve ne yazık ki bizim hiçbir şey olmadığımız halde kendimizi bir şey  sanmamamızın fors ve havasına…