Biri Şaka mı Yapmış!

Maden İlçemiz sınırları içerisinde bulunan zengin maden yataklarının sevinç ve mutluluğunu yaşarken bir sevindirici haber de Alacakaya ilçesinden gelmiş ve bu bölgede de MTA tarafından doğalgaz rezervi olduğu haberleri düşmüştü ajanslara.

Biri Şaka mı Yapmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zengin maden yatakları üzerine bir de doğalgaz müjdesi gelinde, şehrin kaderinin değişeceği ve herkesin ekonomik ve sosyal yaşamında ciddi bir iyileşme hayalleri ve rüyası gördüğümüz bir anda,  gelen haber tüm hayallerimizi yerle bir eti.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde Maden Tektik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından doğalgaz rezervinin bulunduğu haberi üzerine Maden Tektik ve Arama yetkilileri ile görüşen Alacakaya İl Genel Meclisi Üyesi Halim Beyazelma, şuan böyle bir şeyin olmadığını açıkladı. 

Beyazelma yaptığı açıklamada, Alacakaya Çataklı köyünde MTA çalışma sonucunda doğalgaz çıkmasının söz konusu olmadığı, resmi yetkililerden gelmeyen haberlere itimat edilmemesi gerektiğini getirmiş.

Ya tamam da ne vardı yani bu güzel haberin tadını birkaç gün daha çıkarsaydık. Doğrucu Davut olmanın ne gereği vardı şimdi. ‘Devlet bana söylerse ben de size açıklarım’ hodbinliği neyin nesi. Ne yani bunu açıkladın da yeniden seçilmeyi mi garantiledin ey sayın meclis üyesi Beyazelma!  Ne olurdu birkaç gün daha bu beyaz yalanın keyfini sürseydik.  Kaldı ki doğalgazın bulunduğunu söyleyenler de MTA yetkililerini kaynak gösteriyor, olmadığını söyleyenler de… Sorun kurumda mı, kurumun çalışanlarında mı yoksa, suya çakmağı çakıp ateş yakan görüntülerde mi? Yoksa biri bize şaka yapıp işletti mi?

Neyse bunlar şaka tabi. Beyazelma üzerine düşen görevi yerine getirdi ve doğrusunu açıkladı. Ama gerçek olan bir şey var ki, o da şehrimizle ilgili zaman zaman bilgi kirliliğinin de ötesinde teyit edilmemiş, kaynağından sorgulanmamış, daha doğrusu kaynağı bile bilinmeyen haberlerin basında yer alması.

Her ne kadar hoşumuza da gitse, önemli ya da önemsiz haberlerin bir iki kaynaktan teyit etmek ve sonra haberleştirmek gibi bizim mesleğin ilkeleri var. 5N-1K sadece konuşulacak değil, uygulanacak da bir ilke. Hepimize ders olsun..