Bir Tepki de Muhtarlardan: 'Sürecin Takipçisiyiz'

Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu, yayımladığı duyuruyla Elazığ'ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamına alınması sürecinin takipçisi olduklarını duyurdu.

Bir Tepki de Muhtarlardan: 'Sürecin Takipçisiyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada: "

"İlimizin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi ve mücbir sebep kapsamına alınması sürecinin takipçisiyiz"

06.02.2023 Tarihinde Ülkemizde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki deprem;büyük acılara, hüzünlere, yıkımlara neden oldu. Deprem üssü Kahramanmaraş olsada şehrimiz depremi iliklerine kadar hissetti.

Mahallelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Muhtarlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunca her ne kadar şuan ağır hasarlı binas sayısı 428 olarak görünsede hasar tespit sonuçları bittikten sonra ağır hasarlı sayısı 1000'i bulacaktır. Yıkımlardan dolayı Yüzlerce iş yeri yıkılıp birçoğu da dükkanlarına kepenk vuracaktır.

Hâl böyleyken depremden fazlasıyla etkilenen şehrimizin biran önce "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ve mucbir sebep'" kapsamına alınmasının hayati önem taşıdığının bilinmesini isteriz.

Bu konu ile alakalı Siyasilerimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Valimiz olmak üzere girişimlerde bulunulduğunu biliyoruz ancak ivedilikle ve biran önce hızlandırılması, sonuçlandırılması hususunda konunun takipiçisi olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadeleri yer aldı.