BİR SÜRE DAHA DİKKAT…

BİR SÜRE DAHA DİKKAT…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KONUSUNDA ALDIĞI ÖNLEMLER VE HALKIMIZA VERDİĞİ MESAJLAR İLE SALGINDAN EN AZ ETKİLENEN İLLER ARASINDA OLMA BAŞARISINI SERGİLEYEN VE SÜREÇ YÖNETME VE HALKI BİLİNÇLENDİRME KONUSUNDA TÜM ÜLKEYE ÖRNEK BİR YÖNETİM PERFORMANSI ORTAYA KOYAN ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM, HAKİMİYET GAZETESİ’NE ÖZEL AÇIKLAMALARDA BULUNARAK BU BAŞARIDA EN ÖNEMLİ PAYIN HEMŞERİLERİMİZE AİT OLDUĞUNU, BUNUN DEVAM ETMESİ İÇİN HEMŞERİLERİMİZİN BİR SÜRE DAHA KURALLARA UYMAYA DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ.

Erkan BAY/ Türkiye genelinde olduğu gibi yaklaşık Elazığ’da da korona virüsle mücadele kapsamında valilik koordinesinde tüm kurumların desteğiyle her türlü çalışma yapıldı. Hem depremle hem de Korona virüsle mücadele edilen kentte sahada dezenfekte ve hijyen işlemleri yapılırken, virüsün yayılımını engellemek için üst seviyede tedbirler alındı.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın başkanlığında yapılan toplantılarla ilk andan itibaren kente gelen herkesin 14 gün boyunca karantina kuralına uyması şartı getirilirken, il içinde de başta en yoğun yerlerden olan Gazi ve Vali Fahribey caddesi ile birlikte Kapalı Çarşı dâhil birçok nokta kapatılmıştı.

BULAŞMA RİSKİ ORTADAN KALDIRILDI

Hafta sonları gönüllü sokağa çıkma yasağının uygulandığı kentte, koronavirüs testi pozitif çıkanların yaşadığı her apartman karantinaya alınarak, salgının bulaşma riski ortadan kaldırıldığını ifade eden Vali Kaldırım, özellikle vatandaşların hafta sonları başta olmak üzere acil ihtiyaçları olmadığı sürece dışarı çıkmamaları, çıktıkları takdirde sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek, işlerini hallettikten sonra en kısa sürede evlerine dönmeleri tavsiyesinde bulunulduğunu ifade etti.

61 KİŞİDEN 52’Sİ SAĞLINA KAVUŞTU

Elazığ’da korona virüsün ortaya çıktığı ilk günden bu zamana kadar hastalığa yakalanıp hastanelerde tedavisi yapılan 61 kişiden 52’si sağlına kavuştuğunu, 4 kişinin ise vefat ettiğini belirten kaldırım, kentte 5 vakanın normal serviste tedavisi devam ederken, Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesi dâhil diğer hastanelerde yoğun bakımda vaka kalmadığını ifade etti.

EN BAŞARILI İL ELAZIĞ

Yaşanan süreç ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,“Korona virüs ile mücadele konusunda Elazığ, Türkiye’nin en başarılı illerden birisidir. Hatta en başarılı il diyebiliriz. İyi tedbirler aldık. İl dışında gelenleri sınırlandırdık. Gelenlere 14 gün karantina uygulaması yaptık. Özellikle Malatya ve Diyarbakır girişlerini sağlam tuttuk. Sıkıntılı yerlerden girişleri engellemiş olduk. Karantina tedbirlerimizi sert uyguladık, sıkı uyguladık. Yaptıklarımızın da faydasını gördük.”dedi.

AÇILACAK KAPALI ALANLAR DA DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Tedbirlerin aralıksız devam edeceğini ifaden eden Vali Kaldırım,“ Ayın 11’nden sonra açılacak kapalı alanlar da denetimlerimiz devam edecek. AVM’ler, Kuyumcular Çarşısı, Berberler ve Güzellik merkezlerin de denetimler yapılacak. Tedbirlerimiz devam edecek. Şuan için çalışmalar yapılıyor. Ek önlemlerimiz olacak. Sosyal mesafeyi koruma, eldiven ve maske takma gibi önlemler alınacak. Kapalı alanlar, açık alanlara göre daha tehlikeli” dedi.

ALDIĞIMIZ TEDBİRLER TAKDİR GÖRÜYOR

Elazığ’da vaka sayısında Türkiye’nin en başarılı illerden biri olduğunu söyleyen Vali Kaldırım,“ Bu bir virüs. Tedbiri elden bırakırsan çoğalma imkânı var. Vatandaşında hassas olması lazım, bizimde tedbir almamız gerekiyor. Aldığımız tedbirler takdir görüyor. Bütün kurumlarımız iyi çalıştı. Sağlık teşkilatımız ve belediyemiz çok iyi bir çalışma sergilediler. Kolluk kuvvetlerimiz iyi çalıştı. Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz, Dikkatli olalım. Kapalı ortamlar da kurallara uyalım.” şeklinde konuştu.

SÜRECİ BAŞARILI YÖNETTİK. BUNDAN SONRAKİ BAŞARI VATANDAŞLARIMIZA BAĞLI

Elazığlı vatandaşların korona virüs konusunda hassas olmasını ve gerekli kurallar uyması gerektiğini ifade eden Vali Kaldırım,“Kapalı ortamlarda fazla bulunmamaya gayret edelim. Hastalık bitti anlamına gelmiyor. Türkiye’de halen vakalar var. Elazığ’ı şuana kadar başarılı yönettik. Bundan sonraki başarı vatandaşlarımıza bağlı. Tedbirlerimize bağlı. Tedbirler gevşetiliyor ama vatandaşlarımız hassas davranmalı ve dikkatli olmalıdır. Vatandaşlarımızın sağlığı için kurallara uyalım. Bu virüs temas ile bulaşıyor.”dedi