Bir Sorun Daha Çözüldü

Hakimiyet Gazetesi olarak başından beri sürecini takip ettiğimiz ve iki alternatif bölge arasında daha uygun gördüğümüz alanda Yeni Sanayi Sitesi'nin yapılması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ve resmi Gazete'de yayınlanmasıyla kesinleşti.

Bir Sorun Daha Çözüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1970’li yılların ihtiyacına göre yapılan ve zaman içinde ihtiyaca cevap vermediği gibi şehir içinde kalması dolayısıyla birçok problemlere sebep olan sanayi sitesinin şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili başlatılan süreçte son nokta konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sanayi sitesinin Nuralı mevkiinde Çamyatağı Köyü sınırları içinde yapılmasına yönelik yazıyı imzaladı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak kesinlik kazandı.

Bir Sorun Daha Çözüldü

İKİ ALTERNATİF BÖLGE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYORDU

Yeni Sanayi Sitesinin yapılması amacıyla kurulan iki yapı kooperatifi bulunuyordu ve her biri farklı yerlerde yapılmasını öneriyordu. Bir kooperatif yeni sanayi sitesinin  Hankendi mevkiinde yapılması planlanmış ancak bölgenin maden ocakları olması ve şehrin zaten gelişme aksı içesinde olması dolayısıyla bu bölge Ankara tarafından uygun görülmemişti.

Beştepe Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Türkoğlu’nun bakanlar ve siyasilerle yaptıkları görüşmeler sonunda geçtiğimiz aylarda ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni sanayi sitesinin Nuralı mevkii Çamoluk köyü sınırları içinde yapılacağı müjdesini vermişti.

Bir Sorun Daha Çözüldü

RESMİLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yeni sanayi sitesinin yeri kesinleşerek resmiyet kazandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Elazığ İli, merkez ilçede bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Elazığ Çamyatağı Sanayi Alanı olarak belirlenmesine, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun geçici 17’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denilmişti. 

Bir Sorun Daha Çözüldü

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Ak Parti Milletvekilleri Prof.Dr.Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve İl Başkanı Şerafettin Yıldırım tarafından ortak yapılan açıklamada, Elazığ Merkez ilçede bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Elazığ Çamyatağı Sanayi Alanı olarak belirlenmesinin Resmi Gazete’de yayımlandığı ifade edilerek,“ Elazığ Merkez ilçede bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Elazığ Çamyatağı Sanayi Alanı olarak belirlenmesi Resmi Gazete’de yayımlandı.Elazığ’ımızın yıllardır beklediği ve ilimiz için büyük önem arz eden Sanayi Alanı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere ilgili bakanlıklarımıza, ilimiz Valisine ve emeği geçen herkese Aziz şehrimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Aziz Şehrimize Hayırlı ve Uğurlu Olsun.”denildi.

ŞERİFOĞULLARI:“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz şehrimize hayırlı olsun. Çamyatağı köyü mevkinde yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi alanının tespitine ilişkin karar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Bir Sorun Daha Çözüldü

ALAN: “ŞEHRİMİZİN EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KARAR” 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise yaptığı açıklamada, “Şehrimize hayırlı olsun. Şehrimizin önemli bir sorunu daha çözüm buldu. Şehir içinde kalan ve hem alanı hem de fiziki şartları ile günümüz ihtiyaçlarına cevap veremez konuma gelen mevcut sanayi sitemizin taşınarak, Çamyatağı köyü mevkiinde yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi alanının tahsisine ilişkin karar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Şehir tarihi, ekonomisi ve sanayisi açısından çok önemli gördüğümüz bu kararından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a odamız üyeleri, esnaflarımız ve kıymetli hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi. 

BAŞKAN GÜRKAN: “HAYIRLI OLSUN” 

Elazığ MÜSİAD İl Başkanı Tekin Gürkan ise yaptığı açıklamada,“ Çamyatağı Köyü mevkiinde yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi Alanının tespitine ilişkin karar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlandı. Emeği geçen herkese teşekkür eder, aziz şehrimize hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

TÜRKOĞLU: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Beştepe Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Türkoğlu ise Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, “4 yıldır emek veriyoruz. Şimdiye kadar bitmesi lazımdı ama uzadı. Tahsisi yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanımız imzaladı. Elazığ için hayırlı olsun. İlimize katkısı büyük olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.