Bir Resimle Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel davetli olarak katıldığı Şangay İşbirliği Örgütü toplantısında liderlerle bir araya geldi.

Bir Resimle Türkiye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun da bulunduğu fotoğraf karesine kısa sürede binlerce beğeni ve yorum geldi.

Erdoğan’ın özellikle ABD ve Batı karşıtı liderlerle verdiği samimi resim, dünya liderliği unvanını pekiştirdi. “Bazen bir resim çok şey ifade eder” cümleleriyle paylaşılan resim ve oluşturduğu olumlu etki, özellikle Ak Partili bazı siyasetçi ve seçilmişlerin hataları sebebiyle kırgın ve küskün seçmeni Erdoğan etrafında buluşturmaya yetti.

Erdoğan’ın dünya siyasetindeki rolü ve misyonunu çok net özetleyen bu resim, kırgın ve küskün Ak Partililerin yeniden yuvaya dönmesini sağladı ve Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi  konusunda önemli bir avantaj sağladı.

Resme bakarken ister istemez,bazı yorumlarda  “Ya ülkemizi Kılıçdaroğlu ya da İmamoğlu cumhurbaşkanı sıfatıyla  temsil etseydi” gibi yüzlerce  soru gördük. Bu isimler böyle bir toplantıda Erdoğan’ın oluşturduğu liderlik havasını oluştururmuydu ya da oluşturamazmıydı bilmiyoruz ama bir kez daha Erdoğan ile gurur duyduk ülke olarak.

Seçmenlerin Erdoğan’a yönelik bu sahiplenme ve destek milletvekili sandığına yansır mı bilinmez ama bunun da yolu Babacan’ın Elazığ’da kendi partisi için kullandığı, “Adaylar düzgün olsun varsın az kişi tarafından tanınsın. Çok tanınıp kötü tanınmasından iyidir.” cümlesinden geçiyor.