Bir Müjde De Bürokrattan!

Şehrin ve bölgenin en önemli sorunlarından olmakla birlikte tıpkı Uluova ve Kuzova sulama projeleri gibi yılların kadim problemlerinden biri de Pertek Köprüsü.

Bir Müjde De Bürokrattan!

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler ile CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bayramda açıklayacakları sürprizlerden söz eder de bürokratlarımız geri kalır mı?
Bir yıl önce vekâleten atandığı Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü görevine geçtiğimiz haftalarda asaleten atanan Yusuf Güneş, Kuzey-Güney bağlantısını sağlayacak olan Pertek Köprüsü yapımında başlatılan çalışmaların olumlu bir şekilde sona doğru gelindiğini,  Köprü konusunda yaptıkları çalışmalarda üç dört nokta belirlediklerini ve bu noktalardan birinde köprünün yapılmasının planlanacağını belirterek, ”Pertek Köprüsü yapımı konusunda şu anda Genel Müdürlüğümüz ile istişarelerimiz devam ediyor.
Bu istişarelerin sonucunda köprünün yapılacağı noktayı belirleyecek ve burada bu köprünün hangi sistem içinde yapılmasına karar verilecek. Bu konuda çok yakın bir zaman dilimi içinde müjde verebiliriz” Demiş.
Bu cümlelerde değil bir müjde, yeni bir gelişme aradık onu dahi bulamadık. Bölge müdürlüğü keşke bu konuda geçmişte yapılmış beyanlara özellikle dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarını az biraz araştırabilseydi böyle cümleler kurmaktan çekinirdi.

Zira Elazığ ve bölge illeri, yıllardan beri bu cümleleri hep duyuyor. Hatta Karayolları Genel Müdürlüğünün proje ihalesine çıkma hazırlığında olduğuna dair haberler bile yapıldı 3 yıl önce.

Sayın bölge müdürümüz müjde diye öyle bilgiler vermiş ki değil köprünün yapılması, daha nereye yapılacağına dair bir kararın bulunmadığı  ifade ediliyor. 
Hükümetin seçim ekonomisi uygulayıp kaynakları insanların alım gücünün artırılmasına harcaması, seçim sonrası da bozulan ekonomik dengelerin etkisiyle 5 yıl daha yatırım yapılamayacağı gerçeğinden ve bu güne kadar elde ettiğimiz tecrübelerle ifade ediyoruz ki Pertek köprüsü en az 6 yıl daha sadece tartışılacak. Belki sembolik bir proje ihalesi yapılacak ama hepsi bu kadar. 

Bütçe oluşturma ve aktarma konusunda yetkisi, dahli ve inisiyatifi olmayan bürokratların, toplumu heyecanlandıran bu tür açıklamalar yapması, bu konuda bir beklenti oluşturacağı ve sonunda da hayata geçmeyeceği gerçeği göz önünde bulundurulursa ciddi anlamda bir risk olmakla birlikte siyasilerin görevini üstlenmek  anlamına gelir ki bunun da faturası hem siyasete hem bürokrata çıkabilir.
Bölge müdürümüz belki iyi niyetle böyle bir açıklama yaptı ama  kesinleşmeden Pertek Köprüsü ile ilgili olarak bu tür açıklamaların yapılması vatandaşları memnun etmiyor. Vatandaşları memnun edecek tek şey, köprünün yapılacağı  tarihin açıklanmasıdır.