Bir İlçe Bir Belde

31 Mart yerel seçimleri öncesinde aday adayları çalışmalarını sürdürürken Ak Partili iki belediye başkanı yeniden aday olmayacaklarını duyurdular.

Bir İlçe Bir Belde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, aylar öncesinden yeniden aday olmayacağı sinyalini vermişti. Geçtiğimiz gün de Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz,  yayınladığı bir açıklamayla “tadında bırakmak lazım” diyerek yeniden aday olmayacağını kamuoyuna  duyurdu.

Böylece Ak Parti’de bir ilçe bir de belde belediye başkanı “biz yokuz” dedi. Karakoçan’da Ak Parti’de eski Belediye başkanlarından Nurettin Arslan güçlü bir isim olarak öne çıkıyor. Kuşatıcı bir özelliğe sahip Arslan’ın geçmişte yaptığı hizmetler en büyük referansı. Anketlerde de önde çıkan Arslan’ın aday olması halinde Karakoçan’ın Ak Partili belediyede kalması mümkün olacak.

Tabi burada mevcut başkan Ayhan Akbaba’nın da tutumu önemli. “Ben nasılsa yokum, Ak parti ne hali varsa görsün” gibi bir anlayış Ak Parti misyonuna da yolu bir dönem Ak Partiden Belediye başkanı olarak geçenlere de uymaz, siyasi etik ve ahlaka uymaz. Seçim, sadece Ak Parti’nin seçimi değil aynı zamanda Ak Parti etiketi ile etiketlenmiş tüm isimlerin seçimi. 

Aynı durum Yurtbaşı ve Ak Parti adayları açıklandığında tüm ilçe ve beldelerde de var. Yurtbaşı Belediye başkanı yeniden aday olmayacağını ilan ettiği açıklamasında Ak partiden aday olacak arkadaşımın yanında olacağına ve çalışmalarına destek olma sözü verdi. 

Umarız tüm ilçe ve beldelerde de aynı bağlılık, samimiyet ve duyarlılık yaşanır ve aday olmayanlar küsüp farklı adımlar atmazlar. Ve yine umarız ki Ak Parti’de adaylarında hata yapmaz.