Bir Fırat Klasiği

Bir şey değiştiğinde her şeyin değiştiğine en güzel ve somut örnek Fırat Üniversitesi oldu.

Bir Fırat Klasiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllarından beri durağan bir yapı arz eden hatta özellikle sağlık alanında geriye bir gidişin örneğini veren Fırat Üniversitesi, Prof.Dr. Fahrettin Göktaş’ın rektörlüğü sonrası birçok alanda ciddi atılımlar yaptı.

Çok az üniversitenin elde ettiği Araştırma Üniversitesi statüsünü elde eden bilim yuvamız,  bilimsel alanda da artık “Bir Fırat Klasiği” haline gelen başarılarına devam ediyor.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP’ın 2021-2022 “alan sıralaması” açıklandı. Dünya genelinde 3 bin üniversiteyi, bilim alanlarına göre sıralayan yükseköğretim derecelendirme kurumunun, 2021-2022 sıralamasında, FÜ 9 kategoride yer aldı. 

URAP dünya alan sıralamasında FÜ oldukça önemli bir başarıya imza atarak önceki yıllara göre başarı sıralamasını önemli oranda yükseltti. Toplamda listede 9 alanda yer alan FÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında 4 alanda ilk 5’e, 3 alanda ilk 10’a 2 alanda ise ilk 30’a girme başarısını gösterdi.

Böylesine bir başarı;  öznesi sadece bilim ve başarı olan, öğrencisi ve öğretim üyeleri ile güzel bir uyum ve ahenk yakalayan üniversite zemininde oluşur. Tebrikler Fırat, teşekkürler Prof.Dr. Fahrettin Göktaş.