Bingöl'de hayat 2 dakikalığına durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84'üncü yıl dönümünde Bingöl'de de törenlerle anıldı. Saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı ve şehirde hayat adeta 2 dakikalığına durdu.

Bingöl'de hayat 2 dakikalığına durdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde Bingöl’de de törenlerle anıldı. Saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı ve şehirde hayat adeta 2 dakikalığına durdu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de resmi törenle anıldı. Bu çerçevede valilik bahçesindeki düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunmanın ardından saatler 09.05 gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için sirenler çaldı. Sirenlerin çalması esnasında cadde ve sokakta ilerleyen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Ardından herkes hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.