Bingöl: 'Büyük Deprem Beklenmiyor'

Fırat Üniversitesi eski Rektörü ve Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Elazığ'da TOKİ konutlarının depreme dayanıklı olduğunu,2020 yılında yaşanan depremde vatandaşların itirazlarına rağmen yetkililerin orta hasar üstü binaları ağır hasara çevirerek doğru iş yaptığı ve yaşanacak kayıpların önünü geçtiğini, sosyal medyada yazılan yalanlara inanılmamasını ve Elazığ'da büyük bir depremin beklenmediğini ifade etti.

Bingöl: 'Büyük Deprem Beklenmiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Fırat Üniversitesi eski Rektörü ve Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Elazığ Hakimiyet Gazetesine yaşanan depremler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

DEPREM BİZİM BEKLEDİĞİMİZDEN BÜYÜK OLDU 

Prof. Dr. Feyzi Bingöl, “Yaşanan depremin şiddeti bizim beklediğimizden büyüktü. Biz Doğu Anadolu fayı üzerinde bekliyorduk.  Deprem biraz daha güneyde olunca birazda daha şiddetli oldu.Yedisu  Kuzey Anadolu Fayı üzerinde. Bizim Doğu Anadolu fayı üzerinde değil. Yani Karlıova’dan Erzincan’a doğru.Oradan da İstanbul’a kadar uzanan fay üzerinde.”dedi. 

Bingöl: 'Büyük Deprem Beklenmiyor'

TOKİ KONUTLARI DEPREME DAYANIKLI 

Elazığ’da TOKİ konutların sağlam olduğunu ifade eden Prof. Dr. Feyzi Bingöl,“Elazığ’da 2020 depreminden sonra bizim özellikle depremden sonra hasar alan binaların çoğunluğu yıkıldı. TOKİ 25 bine yakın depreme dayanıklı konut yaptı. Yapılan bu konutlar hem sağlam hem de depreme dayanıklı konutlar. Eski konutlar var henüz bitmedi. Yeni olan depremde hasar alan ve boşaltılan binalar var sanırım 93 tane. Bunlar da yıkılacak.”dedi.

ELAZIĞ’DA VATANDAŞLARIN İTİRAZLARINA RAĞMEN KONTROLÜ YAPANLAR DOĞRU İŞ YAPTI 

Prof. Dr. Feyzi Bingöl,“2020 yılında hatırlarsanız bir tartışma vardı vatandaşlar arasında. İşte benim binam hasarlı değil de, hasarlı yaptılar. Ya da orta hasarlıları ağır hasarlı yaptılar. Elazığ’da kontrolü yapanlar doğru iş yaptı. Ortanın üstü olan binaları ağır hasarlı gösterdiler. Vatandaşların itirazlarına rağmen yaptılar. Eğer kontrolü yapanlar doğru iş yapmasaydı orta hasarın üstü olan binaların hepsi yıkılırdı.” dedi.

Bingöl: 'Büyük Deprem Beklenmiyor'

İNSANLARIMIZ SOSYAL MEDYADA YAZILANLARA İNANMASIN 

Prof. Dr. Feyzi Bingöl,“Malatya’da ise 2020 depreminin ardından yapılan kontrol çalışmalarının doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Elazığ’ın son depremde  ağır kayıplar vermemesinin nedeni söylediklerimdir. Yine ifade edeyim, sosyal medya da gelişi  güzel yazılanlara vatandaşlarımız inanmasın. Bilim adamları ya da yetkililerin açıklamasına inansınlar.”dedi.

Bingöl: 'Büyük Deprem Beklenmiyor'

ELAZIĞ’DA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENMİYOR 

Prof. Dr. Feyzi Bingöl,“İlk gün hatırlarsanız şöyle bir dedikodu dolandı;akşam 8 yada 8,5 şiddetinde deprem olacakmış. Bunu da bilmem yabancı bir kişi söylemiş. Bu tür yalanlara kesinlikle kimse inanmasın. Elazığ’da bundan sonra büyük bir deprem kısa zaman içinde yaşanmayacak. Kısa zaman dediğimiz 30 ya da 40,50 yıldır. Artık hiç deprem olmaz mı? Olur tabiki. 4 büyüklüğünde 4,5 büyüklüğünde. Ama böyle 6,5 yada 7 büyüklüğünde deprem yeni bir süre de olmaz, enerji birikene kadar.”dedi.

Bingöl: 'Büyük Deprem Beklenmiyor'

HASARLI EVLERE GİRMEYİN 

Prof. Dr. Feyzi Bingöl,“Elazığ’da yaşayan vatandaşlarımız evlerini kontrol ettirsinler,eğer evlerinde hasar yoksa evlerine gidebilirler.Evlerinde hasar olanlar mutlaka kontrol ettirsinler  ve evlerine girmesinler.”dedi.