Bilgi Kirliliği Devam Ediyor

6 Şubat depreminin ardından hem depremin büyük yıkımlara sebep olduğu illerimizde hem de Elazığ'daki olumsuzlukları gidermek amacıyla çalışmalar devam ediyor.  Bu kapsamda Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında Elazığ'da Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezinde (AADYM) değerlendirme toplantısı gerçekleştiriliyor. 

Bilgi Kirliliği Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan toplantılarda ilimizdeki yapıların denetimi yapılıyor ve bunların hasar durumları e devlet üzerinden yayınlanıyor. Sahada hummalı bir çalışma olduğunu bizler de görüyoruz.

İlimizdeki değişik kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilen teknik elemanların yanında il dışından da Bakanlığın görevlendirdiği çok sayıda teknik elemanın çalışmaları devam edecek. Zira sırada bekleyen çok sayıda müracaat var.

Afet Koordinasyon merkezi bu çalışmayı yaparken, vatandaşın merak ettiği sorulara cevap olacak açıklamaları yapmakta da ön almalı ve atak  davranılmalı.

Afet Bölgesine girmemizle birlikte bunun şehre ve halkımıza nasıl yansıyacağı, kimleri nasıl ve ne süre ile kapsayacağı, diğer  10 ilden bazı konularda ayrışıp ayrışmadığımız ile ilgili ciddi bilgi kirliliği var.

Afet Koordinasyon merkezinde bulunan bir birimin tek görevi bu olmalı. İlimize yapılacak uygulamalarla ilgili bakanlıkların ve ilgili kurumların açıklamalarını beklemek ve bunu halka aktarmakla yetinmeyip bakanlıkların ilgili birimlerini harekete geçirip tartışma yaşanan konularda açıklama yapılmasını sağlayacak interaktif bir iletişim kurulmalı.

Şu anda ciddi bir bilgi kirliliği yanında dezenformasyonun yaşandığını görüyoruz. İlimiz siyasileri ve kamu kurumlarının bu konuda yanlış bilgileri düzletmeye harcadıkları zamanı, doğru bilgileri kaynağından öğrenip halkımıza aktarmaya harcamalarının daha isabetli ve doğru bir yaklaşım olacağına inanıyor ve kendilerine  tavsiye ediyoruz.