'Bil Oğlum'

Yeni neslin milli ve manevi değerlerle büyümesi, ülkenin kalkınması kadar öncelikli ve önemli bir konu. 

'Bil Oğlum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz hain kalkışması da gösterdi ki ülkelerin bağımsızlığı, bayrağı ve millî hakimiyeti yoksa kalkınmanın da zenginleşmenin de bir önemi yok. Türk milletinin bu hassasiyeti,  özgürlüğe aşık,  esaret yerine ölümü tercih etmesi,  dünya üzerinde birçok yazarın da altını çizdiği ve takdir ettiği güzel bir haslet.
Bunun için dini bayramlarımız kadar milli bayramlarımıza, kurtuluş günlerimize ve tarihimizde altın harflerle  yazılan iftihar tablolarımıza özel bir önem verir ve sürekli gündemde tutarız.

Yeni neslin, hemşerimiz Esat Kabaklı’nın çok bilinen eserinde de dikkat çektiği gibi “dostun kim düşmanın kim bil oğul” tavsiyesi,  tüm kişi ve kurumların görevleri arasında olması gereken vecibe.

Bu konuda önemli bir hassasiyet ortaya koyan Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin, şehitlerimiz için 15 Ocak Pazartesi günü tüm okullarda bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Bu konuda Bakan Tekin’in paylaşımı, Milli Eğitimin genel amaç ve hedeflerini de ortaya koyması açısından önemliydi. Tekin,  Bakanlık olarak genel amaçlarının çocukları Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu idrakle Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun."

Bakan Tekin’in açıklaması ve bu konuda öğrencilerimizin, vatan ve bayrak sevgisi, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü ile vatan savunmasında şehadet kavramının genç nesillere  yerleştirilmesini anlamlı ve çok doğru bir adım olarak görüyoruz.