Bianet İhanet

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün yönetiminde bulunduğu IPS İletişim Vakfı'na bağlı Bianet isimli internet sitesinin Batılı ülkelerden dudak uçuklatan rakamlarla fonlandığı ortaya çıktı.

Bianet İhanet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “Bağımsız habercilik” iddiasında bulunan ancak İsveç ve Avrupa Birliği’nin çıkarlarına aykırı haberler yapmaktan kaçınan Bianet’e, 2019 ila 2023 yılları arasında İsveç’in fon yağdırdığı belirlendi.

İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA) aracılığıyla aktarılan fon miktarının 3 milyon 44 bin 317 dolar olduğu kaydedildi. Söz konusu meblağın, günümüz kurundan Türk Lirasına çevrildiğinde 98 milyon 122 bin TL’ye denk geldiği görüldü.

Batılılar bir Bianet isimli internet sitesini neden bu kadar paraya boğar, bu para neyin karşılığı olarak ödenir hemen herkes biliyor. Türkiye’nin gelişme ve kalkınmasını istemeyen kesimlerin yönettiği bu site, akşamdan sabaha Türkiye devletini küçümseyen ve suçlu gösteren bir yayın ilkesine sahip.

Terör örgütü propagandası yanında devletin ciddi kurumlarını yıpratmaya, ülkeye önemli hizmetleri olan kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik manipülatif haberlerle kaos ortamı oluşturan, deprem günlerinde olduğu gibi asparagas haberlerle toplumu infiale sürükleyecek yayınlar yapan bu sitenin fonlanmasına sessiz kalan kesimler kimlerin yanında saf tuttuklarını da iyi hesap etsinler.