Bi fikrim var!

İlimizin sanayi ve ticaretinin gelişmesi merkezli yaptığı hizmetler yanında inovatif düşünce, fikir ve projelere de her zaman yakın duran ve bu konuda verdiği eğitimlerle yatırımcılarda ve genç girişimcilerde yeni ufuk ve pencerelerin açılmasına lider konumda olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, başta üyeleri olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşları, kurumlar, öğrenciler, paydaşlar ve ilgililerden gelecek projelerin değerlendirilmesi için havuz oluşturmuş.

Bi fikrim var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Oda üyeleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden gelecek olan Proje Fikirleri Önerilerinin toplanacağı havuzda değerlendirileceğini ve bu projeler içesinden il ekonomisi, istihdamı, sektörel gelişime katkı sağlayacak olanlar ile ilin sosyo, kültürel ve ekonomisine değer katacakların hayata geçirilmesi için AB başta olmak üzere yerel ve ilin kendi imkanları ile kaynak oluşturulma sürecinin başlatılacağını söylemiş. 

ETSO’nun başlattığı bu proje önemsenmeli. Zira hiç beklemediğiniz bir kişiden, hatta çocuktan bile ilginç fikirler çıkabiliyor. 

Ülkemizde çok yaygın olmamasına ve bu konuda harcanan paraya çöpe atılmış gibi bakılsa da dünyada önemli bir noktaya gelmiş köklü ve saygın firmalara her yıl bütçelerinden önemli bir payı AR-GE çalışmalarına ayırırlar. Ve ayırdıkları bütçenin binlerce kat karşılığını yeni ürünler ve pazar payını artırarak geri alırlar.

Anadolu insanının âlim olmasa da arif olduğunu çok iyi bilen, bu konuda kendi insanının aklına, fikrine ve bu bağlamda üreteceği projelere güvenen ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ı bu projesinden dolayı kutluyoruz. 

Bizler de “bi fikrim var” diyerek, manavlara ve  avm’lere girmeye korktuğumuz bu günlerde ETSO öncülüğünde “Köylü pazarı’nın”  bir an önce kurulmasını öneriyoruz.