Beyaz Bereket

Ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı özellikle köy yollarının kapanmasıyla günlük yaşamı olumsuz etkilerken, yağışlar, içme suyu ve kuraklık tehlikesi yaşayan ilimizde sevinçle karşılandı.

Beyaz Bereket
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Kuraklık ve şehir içme suyunda tehlike alarmı vermesi dolayısıyla halkımızın uzun süreden beri beklediği  kar yağışlarının başlaması sevinçle karşılandı.

Sonbahar ve kış aylarında beklenen yağışların olmaması sebebiyle tarımsal üretim yanında Hamza Bey Barajının boşalması ve yer altı sularının azalması son günlerde su kesintilerinin yaşanması sebep oluyordu.

Kuraklık ve içme suyu gibi iki önemli ve ciddi bir sorunla karşı karşıya kalan hemşerilerimiz, cumartesi günü başlayan kar yağışı ile mutlu oldu.Kar yağışlarının ardından birçok ilde hava sıcaklıkları düşerken birçok köy hatta ilçe yolları ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı sebebiyle ilimizde de yaşam şartları ağırlaştı. Aralıksız iki gün süren kar yağışı etkin olarak yapılan karla mücadele çalışmalarını da zaman zaman yetersiz kıldı. Sürekli yağan kar sebebiyle kısa süre önce açılan yollar tekrar kapandı.

Beyaz Bereket

ELAZIĞ’DA 146 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI 

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 146 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından Elazığ genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 547 köy yolundan 146'sı ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, 96 personel ve 57 araçla kapalı durumda bulunan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

Beyaz Bereket

ELAZIĞ BELEDİYESİ SEFERBER OLDU 

Yoğun kar yağışının ardından Elazığ Belediyesi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tüm ekipleri ile seferber oldu. Şehirlerarası yollar ile şehir merkezindeki ana arterler kısa sürede açılırken mahalle ara yolları ile köy yollarının açılması zaman aldı. 

Beyaz Bereket

TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI 

Elazığ Belediyesi, oluşturduğu ekiplerle acil eylem programı çerçevesinde yoğun kar yağışının ardından şehir içi yollarda ise acil eylem planı uygulanarak öncelikle ana arterler, otobüs ve minibüs güzergâhları ile sağlık kurumlarının yollarını  açık tuttu.  Kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının aşırı düşmesi ve ara yollar ile ara kaldırımlarda bulunan karların kemikleşmiş buz kütlelerine dönüşmemesi için ekipler önce kar temizliği ardından da tuzlama çalışması yaptı.  

Beyaz Bereket

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI 

Yoğun kar yağışının ardından birçok esnafımızın kendi işyerlerinin kaldırımlarını temizlemesi takdirle karşılandı. Yine bazı kurumların da kendi kaldırım ve yürüme alanlarını kardan arındırması birçok kuruma örnek oldu. Yoğun kar yağışının devam edeceği yönünde açıklamalar nedeniyle, ilimizde ki ilgili kurumların vatandaşların rahat etmesi ve günlük yaşamı etkilememesi için 24 saat görev başında. 

Beyaz Bereket

BEYAZ  RAHMET VE BEREKET

İlk andan itibaren kar ve yoğun kış şartlarıyla mücadele eden ve 24 saat esaslı çalışan belediye personelinin gayretli çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten vatandaşlar, yaşanan kuraklık sonrası kar yağışının önemli olduğunu ve zahmetsiz rahmet olmayacağını ifade etti.  Aylardan beri yağışı beklediklerini ifade eden vatandaşlar, her rahmetin bir zahmeti olacağını bu amaçla bolluk içinde bir 2023 için yağışların altın değerinde olduğunu söylediler.