Benzine Bir İndirim Daha Geliyor! Depoları Bugün de Doldurmayın!

Brent petrol fiyatlarının piyasalarda sert bir düşüş trendine girmesi nedeniyle bugün benzinin litre fiyatına 2 liradan fazla bir indirim yapılmıştı.

Benzine Bir İndirim Daha Geliyor! Depoları Bugün de Doldurmayın!

Brent petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi nedeniyle benzinin litre fiyatına bir indirim daha yapılması bekleniyor.

Son günlerde enerji piyasalarını yakından takip edenlerin dikkatinden kaçmayan önemli bir detay var: Brent petrolde ciddi bir düşüş. Fiyatlar, adeta serbest düşüşte, kısa süre önce varil başına 96 dolar seviyelerine dayanan brent petrol, 86 dolara kadar çekildi. Bu ani ve sert düşüş, ekonomi gündeminin tepesine oturdu ve tüm gözler benzindeki fiyat hareketlerine çevrildi.

BENZİN FİYATLARI NEREYE GİDİYOR?

ir süre önce petrolün yükselişi ile baş döndüren zamlarla gündeme gelen benzin fiyatları, petroldeki bu düşüşle beraber tekrar masaya yatırıldı. Bir çok tüketici, dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2.07 TL'lik indirim haberiyle derin bir nefes almıştı. Ancak rahat bir nefes almak için henüz erken. Çünkü gelen bilgilere göre, 6 Ekim'de benzin fiyatlarına 1.17 TL’lik ek bir indirim daha uygulanacak. Ancak, doların son dönemdeki yükselişi, beklenen indirim oranını bir miktar törpüleyebilir.

MOTORİN FİYATLARINDA NELER OLUYOR?

Benzindeki indirim haberlerinin ardı arkası kesilmezken, motorin fiyatlarına dair meraklı bakışlar devam ediyor. Şu an itibariyle litre fiyatı 40 lira olan motorin, benzinin alacağı indirimlerle aralarındaki farkı açıyor. Yapılacak ek indirimle beraber, 34.64 TL seviyelerinden satışa sunulan benzin, 33.50 TL seviyelerine çekilecek. Bu, otomatik olarak benzin ile motorin arasındaki fiyat farkını 6,5 TL’ye taşıyacak.